• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.12.2023

10:12

Ekspo27 nije samo izložba: Planirano 15 milijardi evra ulaganja!

Promo

Društvo

Ekspo27 nije samo izložba: Planirano 15 milijardi evra ulaganja!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Ekspo27 nije samo izložba i naglasio da je to ceo jedan program razvoja i da je izračunato da će do tada možda biti do 15 milijardi ukupnih ulaganja u Srbiju.

On je podsetio da je mesec dana pre izbora rekao "da nam je potreban mir" da rešimo pitanja razvoja zemlje do 2027 godine.

- Pred nama je godina ubrzanog i strahovitog razvoja Srbije. I mi naredne tri godine moramo da iskoristimo za najbrži napredak Srbije u savremenoj istoriji. Moramo da dočekamo spremni 1. decembar 2026. kada predajemo ključeve od Ekspa - rekao je Vučić za RTS.

Foto: printscreen

 

Naglasio je da sve moramo da izgradimo u naredne tri godine.

- Mnogi neće prepoznati, ne samo Beograd, već Srbiju. Mi ćemo Ekspo da iskoristimo za kompletan razvoj cele naše zemlje. Od auto-puta 'smajli' na severu, to jest koridora od Bačkog Brega i Sombora do Kikinde i Srpske Crnje, do juga Srbije, pruge do Preševa, odnosno do makedonske granice i drugo. To su ogromne promene i ogromni projekti - moramo se posvetiti radu - rekao je Vučić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

"Ekspo 2027" kreće u realizaciju! Srbija danas u Parizu podnosi izveštaj o tome dokle se stiglo sa pripremama!
Društvo

"Ekspo 2027" kreće u realizaciju! Srbija danas u Parizu podnosi izveštaj o tome dokle se stiglo sa pripremama!

Srbija i Beograd predstaviće danas pre podne u Parizu dokle se stiglo u pripremi Međunarodne specijalizovane izložbe Ekspo koja će 2027. godine biti održana u našem glavnom gradu. U prezentaciji će učetvovati ministarka nauke Jelena Begović i direktor kompanije "Ekspo 2027 Beograd" Dušan Borovčanin. U delegaciji je i ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović.

28.11.2023

10:26

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija