• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic.rs

21.12.2023

21:00

"Nadamo se da su naši studetni dobro": Ambasada Srbije u Češkoj - Nema podataka da među stradalima ima srpskih državljana

Tanjug AP

Društvo

"Nadamo se da su naši studetni dobro": Ambasada Srbije u Češkoj - Nema podataka da među stradalima ima srpskih državljana

Podeli vest

Lepša Štulić, ministar-savetnik u ambasadi Srbije u Češkoj, izjavila je za "Blic" da za sada nema podataka o tome da li među žrtvama ili povređenima u pucnjavi u Pragu ima državljana Srbije.

Ona navodi da je ambasada u stalnoj komunikaciji s policijom.

- Taj tragičan događaj desio se danas u popodnevnim satima i mi smo odmah reagovali. U stalnoj smo komunikaciji s policijom i tražili smo zvanične podatke o našim građanima, ali za sada ih nemamo. Na tom fakultetu ima vrlo malo studenata koji su srpski državljani. Mi se nadamo i verujemo da su svi naši studenti dobro. Zasad nas niko od državljana Srbije nije zvao, ali mi svima stojimo na raspolaganju. Ovo je događaj koji je sve šokirao - rekla je Štulićeva za "Blic".

Podsetimo, ubica iz Praga koji je u masakru na Filozofskom fakultetu ubio 15 osoba, a ranio najmanje 24, pre krvavog pohoda ubio je svog oca kod kuće.

 

 

Prema policijskom izvoru ubica je bio Čeh, student istorije sa psihičkim problemima. Navodno je ubio oca kod kuće, a zatim tamo podmetnuo bombu kućne izrade, koja nije uspela.

Ubica je nakon zločina počinio samoubistvo tako što je pucao u sebe, a onda pao sa zgrade.

- Ubica je eliminisan! Cela zgrada je trenutno u procesu evakuacije i ima nekoliko desetina mrtvih i ranjenih, saopštila je policija povodom pucnjave na Filozofskom fakultetu Karlovog Univerziteta.

Kako pišu lokalni mediji, napadač je pao sa zgrade i umro, a pre toga je pucao u sebe, prema nepotvrđenim informacijama svedoka.

Studenti dele informacije na internetu da su ljudi zaključani u učionicama ili biblioteci i da se evakuišu i studenti iz okolnih zgrada u centru Praga.

Sve najnovije informacije o jezivoj pucnjavi u Pragu pročitajte u našem blogu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija