• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf, Informer.rs

23.12.2023

14:50

Velika količina padavina danas stiže u ove predele Srbije! Šokiraćete se kada vidite prognozu do Nove godine, biće čak do 18 stepeni!

Tanjug/Vladimir Sporčić

Društvo

Velika količina padavina danas stiže u ove predele Srbije! Šokiraćete se kada vidite prognozu do Nove godine, biće čak do 18 stepeni!

Podeli vest

Ovog prepodneva umerena kiša padala je u severnim i centralnim predelima Srbije, a sneg na planinama na istoku. U ostalim predelima uglavnom je suvo, na jugozapadu i sunčano. Inače, uskoro nas očekuje i duža stabilizacija vremena.

Trenutne temperature u većem delu Srbije kreću se od 2 do 8°C, u Beogradu je 3°C. Sjenica meri 5°C, Zlatibor 2°C, a Kopaonik -2°C.

Inače, tokom jučerašnjeg dana i prethodne noći sneg je padao u mnogim predelima Srbije iznad 800 metara. Kopaonik danas meri 40 centimetara, a pod snegom su sva planinska područja Srbije.

U Srbiji će i tokom dana biti oblačno. Kiša se očekuje uglavnom u severnim, centralnim i istočnim predelima, a sneg će padati na planinama. Na jugu i zapadu biće suvo sa sunčanim periodima.

Prema kraju dana prestanak padavina očekuje se i u centralnim predelima padavina, a padavinska zona povlačiće se prema severoistoku, tako da će kiša na severoistoku Srbije i u Banatu padati do nedelje pre podne.

Danas se više padavina očekuje na istoku Srbije.

U predelima sa kišom danas se očekuje od 5 do 10 litara po kvadratnom metru, na istoku Srbije i više, a u predelima sa snegom palo bi i više od 10 centimetara snega.

Maksimalna temperatura biće danas od 6 do 12°C, u Beogradu do 8°C.

U Srbiji će i danas biti vetrovito, uz jak severozapadni vetar, u Vojvodini i na istoku Srbije i sa olujnim udarima.

Od sutra stabilizacija vremena i znatno toplije vreme, što će biti uvod u dužu stabilizaciju vremena. Maksimalna temperatura u narednom periodu biće i iznad 15 stepeni, početkom sledeće sedmice i do čak 18, dok je prosek za kraj decembra od 2 do 6°C.

Prema trenutnim prognozama nema na vidiku da nas očekuje pravo zimsko zahlađenje sa snegom i u nižim predelima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija