• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Inormer/Blic

29.12.2023

09:34

Stan na dan tokom praznika i do 150 evra: Stanodavci imaju posebne uslove

Shutterstock

Društvo

Stan na dan tokom praznika i do 150 evra: Stanodavci imaju posebne uslove

Podeli vest

Božićni i novogodišnji praznici su stigli, a smeštajni kapaciteti u Srbiji su dupke puni. Mnogi su se odlučili da prvi od novih 365 dana provedu na nekoj planini, dok su drugi za urbanije varijante. Beograd je tradicionalno na meti turista u ovom periodu te oni vrlo često iznajmljuju stanove na jedan dan, za šta treba izdvojiti i više od 150 evra!

Zakazivanje smeštaja za kraj decembra i početak januara se počinje dobrih dva do tri meseca ranije, nekada i mnogo pre, ako se želi rezervisati povoljan smeštaj na dobroj lokaciji. Ono što se sada može zateći, nekoliko dana pre 31. decembra jesu "jače" cene apartmana i stanova na dan. Prosečna cena iznajmljivanja je oko 60 evra.

Stan na dan u centru Beograda za dvoje 50 evra

Minimalna cena stana na dan koja se trenutno može videti na oglasima je 35-40 evra. Za taj novac se može uzeti apartman od 23 kvadrata na Voždovcu nadomak parka "šumice". Poseduje čajnu kuhinju, šank sa dve stolice, veliki dvokrilni garderober i bračni krevet sa visokim tapaciranim uzglavljem i pripadajućim natkasnama.

Pretražujući ponude, našli smo stan na dan na Vračaru po ceni od 64 evra. Vlasnik je, međutim naglasio da je boravak više osoba na dan skuplje, pa tako 3 osobe plaćaju 67, a društvo od 4 osobe dan plaća 71 evro.

Studio apartman u visokom prizemlju zgrade se može iznajmiti za 50 evra za dve osobe. U smeštaju površine 35 metara kvadratnih su sve stvari novi, a mogu boraviti najviše dve osobe u njemu, naveo je vlasnik.

a Čukarici se nudi stan na dan po ceni od 31 evro. Oglas je postavljen na popularnu platformu Buking i na istoj je ocenjen devetkom. Navedeno je da se ljudima najviše dopala lokacija, kao i mogućnost korišćenja dvorišta i parkinga u centru grada.

"Nova godina 2024. minimum 5 noćenja, cena 160e po noćenju"

Mnogi stanodavci koji izdaju nekretnine na ovaj način najviše profitiraju upravo tokom ovog doba godine. Zbog toga menjaju svoju uobičajenu taktiku i ne iznajmljuju na jedan dan nego postavljaju uslov minimum 4 ili 5 noćenja.

Tako smo na jednoj oglašivačkoj stranici pronašli "ultimatum" da se stan za Novu godinu izdaje za minimum 5 noćenja i u tom slučaju je cena 16 evra po noćenju! Zalazeći dublje u pretragu videli smo da je sve više takvih ponuda koji u periodu od 26. decembra do 3. januara izdaju samo vezane dane.

Studio apartman na Slaviji za dvoje sa đakuzijem možete iznajmiti za 105 evra za noć. U pitanju je uslov za tri vezana dana oko Nove godine. Regularna cena noćenja kada nisu praznici je u ovom apartmanu 55 evra.

Na jednom sajtu je čak podvučeno da su "tokom novogodišnjih praznika cene apartmana veće od 50-150%, dok je minimalni zakup od 3-7 dana"

Kako se definiše cena stana na dan?

"Najbitniji parametri kojima, kao stanodavac, treba da se vodite jesu lokacija i opremljenost stana", navodi se na sajtu Nekretnine.rs. To je jedan od osnovnih zakona ovog tržišta jer važi i prilikom određivanja cene kvadrata za kupovinu stana.

Stručnjaci sa ovog sajta objašnjavaju da ukoliko se stan nalazi na dobro lokaciji, znači da da je povezanost sa svim delovima grada odlična, a i većina dešavanja je upravo u centru grada što dodatno podiže cenu iznajmljivanja. Dakle, to je naročito važno tokom novogodišnjih praznika.

Cenu iznajmljivanja podiže i kvalitet stvari u njemu jer objekti opremljeni najnovijim nameštajem i uređajima, biće logično i atraktivniji potencijalnim klijentima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija