• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.01.2024

06:45

Danas se slavi Sveta mučenica Anisija! Ova molitva devojkama i ženama donosi sreću!

printscreen

Društvo

Danas se slavi Sveta mučenica Anisija! Ova molitva devojkama i ženama donosi sreću!

Podeli vest

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave Svetu mučenicu Anisiju.

Živela je krajem 3. veka, rođena je u Solunu u porodici uglednih i bogatih hrišćana. Međutim, rano je ostala siroče i nakon toga rasprodala je svu svoju imovinu.

Čitavog života je držala strogi post, a dobar deo dana je provodila u molitvi. Predanje kaže da je jako malo spavala i da je govorila kako je “opasno spavati kada neprijatelj bdi”. U to vreme car Maksimijan je izdao proglas po kome svako može da ubije osobu za koju posumnja da je hrišćanin, bez suda i osude.

Prema priči, ona je jednog dana krenula u crkvu i naletela na nekog vojnika. On je pokušao da joj se udvara, na šta se Anisija prekrstila i, kako on nije hteo da odustane, pljunula ga u lice. Vojnika je ovo toliko naljutilo da je odmah mačem probo devojku i Anisija je odmah umrla.

Kako je Sveta mučenica Anisija bila jako mlada kada je postradala, ona se danas smatra zaštitnicom nevinih i smernih devojaka. Sve one, veruje se, treba da se danas iskreno i duboko pomole Svetoj mučenici Anisiji.

“Ovčica Tvoja Isuse, Anisija, zove silnim glasom: “Tebe Ženiče moj ljubim i tražeći Te stradam, i raspinjem se i sahranjujem u krštenju Tvome. I stradam radi Tebe, da bih carstvovala s Tobom, i umirem za Tebe, da bih živela s Tobom. Primi me kao čistu žrtvu, s ljubavlju žrtvovanu za Tebe.” Njenim molitvama, kao Milostiv, spasi duše naše.”

Molitva ne mora biti naučena napamet, niti tečno izgovorena bitno je da je izgovorena iz srca.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Nema dovoljno suza za bol roditelja ubijenih učenika: Pre 3. maja živeli smo u srećnoj bajci sa svojom decom, a onda smo i mi umrli!
sumanuti zločin u Ribnikaru

Nema dovoljno suza za bol roditelja ubijenih učenika: Pre 3. maja živeli smo u srećnoj bajci sa svojom decom, a onda smo i mi umrli!

"Krivično neodgovorno dete izvršilo je najteži zločin u istoriji Srbije", rekao je Nenad Stefanović, glavni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu prilikom podizanja optužnice protiv oca i majke dečaka ubice, o zločinu i najtežem gubitku za svakog roditelja, gubitku deteta, govorili su roditelji nastradale dece.

02.05.2024

23:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija