• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.01.2024

07:05

Ledeni vikend u Srbiji! U ovom mestu jutros izmereno -13, spremite se za kišu i sneg!

Informer

Društvo

Ledeni vikend u Srbiji! U ovom mestu jutros izmereno -13, spremite se za kišu i sneg!

Podeli vest

U Srbiji će danas biti umereno oblačno i malo toplije vreme sa sunčanim intervalima, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Ujutru, a na istoku Srbije i pre podne, biće umereno do potpuno oblačno, suvo i hladno vreme, uz slab mraz. U planinskim predelima istočne Srbije tokom jutra provejavanje slabog snega. Vetar slab i umeren, na istoku Srbije jak, zapadni i severozapadni, posle podne u skretanju na južni i jugozapadni pravac.

Jutarnja temperatura od minus osam do minus dva, a najviša dnevna od minus jedan do pet.

Foto: printscreen rhmz

 

U Beogradu tokom jutra umereno do potpuno oblačno, suvo i hladno vreme, uz slab jutarnji mraz. Tokom dana malo do umereno oblačno i malo toplije sa sunčanim intervalima. Vetar slab i umeren, pre podne zapadni, posle podne u skretanju na južni i jugozapadni pravac. Jutarnja temperatura od minus pet do minus tri, a najviša dnevna oko tri stepena.

Najladnije na Kopaoniku

Prema merenjima RHMZ, jutros u šest sati najhladnije bilo je na Kopaoniku, gde je izmereno 13 stepeni ispod nule. I u ostalim delovima Srbije temperatura je u minusu. Na Zlatiboru minus osam, u Zaječaru i Sjenici minus sedam stepeni. U Novom Sadu, Beogradu i Nišu bilo je dva stepena ispod nule.

Foto: printscreen rhmz

 

Upaljen meteo alarm

U celoj Srbiji na snazi je žuti meteo alarm zbog snega/leda. U Sremu, Šumadiji, jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji, kao i na prostoru KiM upaljeno je upozorenje i zbog niskih temperatura.

Žuti meteo alarm znači da vreme može biti potencijalno opasno: Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

Foto: printscreen rhmz

 

Vreme narednih dana

U nedelju suvo sa dužim sunčanim periodima uz jutarnji mraz i toplije vreme tokom dana u odnosu na subotu za 2 do 5 stepeni. Vetar slab južni i jugozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -12°C do -3°C, a maksimalna od 2°C do 6°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h od -4°C do 1°C.

U ponedeljak (15. januar) još malo toplije uz postepeno naoblačenje koje će popodne usloviti slabu kišu, najpre na severu i jugozapadu Srbije, a na planinama sneg. U noći ka utorku padaće slaba kiša i susnežica.

U utorak malo hladnije. Na severu Vojvodine razvedravanje, a u ostalim krajevima oblačno sa kišom, susnežicom i snegom koji odlaze ka jugoistoku Srbije uz prestanak padavina od severa ka jugu. U sredu ujutru mraz, a tokom dana toplije nego u utorak. U četvrtak još toplije uz naoblačenje i moguću kišu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Hteo sam da izludim! Sa Zvezdom u Bariju osvojio Evropu, a onda maler! Više ih nikada nije video!
Crvena zvezda

Hteo sam da izludim! Sa Zvezdom u Bariju osvojio Evropu, a onda maler! Više ih nikada nije video!

- Od tog finala sa Zvezdom i osvajanja Kupa šampiona nijedanput više nisam otišao u Bari, a voleo bih da prošetam do stadiona „Sveti Nikola“, pogledam neku utakmicu, zašto da ne, i evociram prelepe uspomene koje nosim iz tog italijanskog grada. Ukoliko mi se u skorije vreme ukaže prilika svakako ću to da uradim – priča za Informer Slobodan Marović, član legendarne generacije Crvene zvezde koja je 1991. godine protiv Olimpika iz Marselja pokorila Evropu i otkriva šta mu je sve u tim poslednjim trenucima finala prolazilo kroz glavu, šta mu se dogodilo na dočeku u Beogradu.

30.04.2024

14:00

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija