• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.01.2024

10:45

Za devet godina podeljeno više od 700.000 vaučera za odmor: Država će na ovaj način finansirati oporavak u banjama i na moru!

Informer, Tanjug

Društvo

Za devet godina podeljeno više od 700.000 vaučera za odmor: Država će na ovaj način finansirati oporavak u banjama i na moru!

Podeli vest

Prvi novac za subvencionisani odmor u Srbiji izdati su još 2015. i država je do sada podelila oko 700.000 vaučera

Za samo dva sata građani Srbije ragzrabili su vaučere za subvencionisani odmor u Srbiji. Svih 100.000 je planulo, a ministar finansija Siniša Mali je istog dana najavio novu finansijsku injekciju, odnosno još dodatnih vaučera.

Ministar je naglasio da su srpske javne finansije stabilne i da sa takvim stanjem u državnoj kasi može da se pomogne građanima na ovakav način.

Ulažemo u ono što je u interesu građana Srbije, kada je povećanje plata i penzija. Tako da nikakav problem nemamo sa javnim dugom. Nama su kamatne stope i dalje daleko niže nego svih zemalja u okruženju. Ako treba da se zadužimo, možemo. Ne zadužujemo se previše, samo za one projekte koji su, rekao je, važni kapitalni projekti - rekao je Mali.

Foto: TANJUG/ Sava Radovanović

 

Da podsetimo, prvi novac za subvencionisani odmor u Srbiji izdati su još 2015. i država je do sada podelila oko 700.000 vaučera.

Akcija je svake godine imala velikog odjeka među građanima, a od početka je iznos koji su dobijali 5.000 dinara. Tim novcem su mogli da plate smeštaj u ugostiteljskim objektima koji su se prijavili za učešće u ovoj akciji države.

Izuzetak je napravljen samo u julu 2022. kada je otišla tura od 200.000 vaučera u vrednosti od po 15.000 dinara.

Tom prilikom opredeljeno je tri milijarde dinara, a bez obzira na iznos princip konkurisanja je ostao potpuno isti, osim jedne novine, a to je da svi korisnici koji su u prvom krugu dobili vaučer u vrednosti od 5.000, sada su mogli još jednom da konkurišu na isti način, ali za dodatnu podršku od 10.000.

Tokom prošle 2023. godine, u januaru i junu, podeljeno je ukupno 200.000 vaučera, ali je tada iznos ponovo bio 5.000 dinara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!
Partizan

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!

Košarkaški klub Partizan u subotu je uradio najvažniji posao u ovoj sezoni, pošto je zadržao trenera Željka Obradovića na još minimum dve godine! Kako je proslavljeni stručnjak i sam rekao, ekipu sada čekaju izazovi i borba za preostala dva trofeja, u ABA ligi i u Superligi Srbije, a onda i jednako bitan posao vezan za narednu sezonu, a to je sklapanje tima koji će biti konkurentan na najjačoj evropskoj sceni.

28.04.2024

12:30

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija