• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.01.2024

13:08

Leonid ima samo jednu želju, da se vrati u školsku klupu! Njegov otac moli za pomoć: Da bar može da sedne u invalidska kolica (FOTO)

Privatna arhiva

Društvo

Leonid ima samo jednu želju, da se vrati u školsku klupu! Njegov otac moli za pomoć: Da bar može da sedne u invalidska kolica (FOTO)

Podeli vest

Prvo letovanje sa drugarima za Leonida Indova bilo je kobno. Mladići od 18 godina šetali su jedne julske večeri pored mora i odlučili da se okupaju. Od tada Leonid Indov je paralizovan.

Dečak je, spletom nesrećnih okolnosti, u moru zadobio prelom trećeg i četvrtog pršljena. Zbog težine povreda hitno je operisan u Solunu. Ugrađena mu je mehanička ventilacija, i od tada dise isključivo uz pomoć respiratora sa veštačkim otvorom na dušniku. Već mesecima Leonid je prikovan za bolnički krevet.

- On je trenutno u privatnoj bolnici u Skoplju, i u životnoj je opasnosti. Zarobljen je u svom telu, ne može da se kreće, ne oseća ruke i noge. Bez respiratora ne bi mogao ni da diše - kaže njegov otac Branko i dodaje da ovako nešto ne bi poželeo ni crnom đavolu.

Foto: Privatna arhiva

 

Pravilan tretman lečenja, kakav njegova povreda zahteva, nije moguć u Makedoniji. Nadu pruža klinika u Austriji, gde bi trebalo da otputuje već 6. februara.

- Tamo bi vežbe bile prilagodjene njegovom komplikovanom stanju. Naš cilj je da počne da diše samostalno, da može bar da sedne u invalidska kolica i ako je moguće da nauči kako da koristi ruke - sa ili bez pomagala - priča očajni otac.

Foto: Privatna arhiva

 

Šestomesečni tretman na toj klinici, bez ostalih troškova, košta 273.000 evra. Do sada je prikupljen deo sredstava u Makedoniji, a humanitarnoj akciji se priključila i javnost u Srbiji.

Pomozimo Leonidu da se vrati u školsku klupu! Svaka sms poruka sa sadržajem 1609 na 3030 je jedan korak bliže do izlečenja.

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001811370-73

Uplatom na devizni račun: 160-6000001812390-20

IBAN: RS35160600000181239020 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Informacije o tome kako možete da pomognete pogledajte i na sajtu Budi human.

Leonid je dečak za primer, odličan djak, matematičar, sportista... Ima samo jednu želju - da se oporavi i nastavi da živi poput svojih vršnjaka.

- Iskreno se nadam da će se dogoditi čudo i da će se iz Austrije vratiti kući onakav kakav je bio, pun života, vedrog duha, uvek nasmejan. Bio je đak generacije u osnovnoj školi, a prošle godine je bio u NASA, jer je njegov tim osvojio NASA Space Challenge 2022. Moj sin ni mrava nije zgazio.

Foto: Privatna arhiva

 

Branko kaže da su im se u borbi za mladićev život priključili rodjaci, prijatelji i brojni humani ljudi - ko koliko može.

Svakoj akciji se posvećeno pridružuju i Leonidovi drugari i đaci iz škole koji su mu velika podrška u ovoj borbi. Otac naglašava da im svaka pomoć znači. Svaka uplata, svaka SMS poruka je korak bliže njegovom oporavku.

Mladost ne sme nikome da se uskrati. Budimo humani - 1609 na 3030.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija