• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

22.01.2024

11:38

Decembarski računi struju i na portalu EPS-a: Najveći deo IT sistema vraćen u funkciju

Informer

Društvo

Decembarski računi struju i na portalu EPS-a: Najveći deo IT sistema vraćen u funkciju

Podeli vest

Decembarski računi struju i na portalu EPS-a, najveći deo IT sistema vraćen u funkciju Portal "Uvid u račun“ ponovo je dostupan korisnicima za preuzimanje e-računa i elektronsko plaćanje. Na portalu su dostupni računi za decembar 2023. godine, kao i arhiva računa i uplata tokom prethodne tri godine, uz detaljan pregled potrošnje po zonama i tarifama.

Svi decembarski računi dostavljeni su i "Pošti Srbije“, uz rok za popust za redovno plaćanje 29. januar. Građanima je za reklamacije ponovo na usluzi i kol -centar EPS-a.

U EPS-u napominju, da digitalna pretnja ni u jednom trenutku nije ugrozila proces proizvodnje električne energije, niti bezbednost podataka naših kupaca.

EPS preduzima opsežne mere kako bi osigurao da se ovakvi incidenti ne ponove.

"Podizanje nivoa digitalne bezbednosti, kao ključnog prioriteta, zbog zahtevnih procedura, veličine i složenosti sistema, uslovilo je postepeno vraćanje IKT sistema u funkciju", navodi EPS.  

U EPS-u navode da je najveći deo IT sistema vraćen u funkciju sa unapređenom bezbednošću i da se intenzivno radi da se obnovi rad  šaltera.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija