• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/ Blic

30.01.2024

14:44

Za Dan državnosti ove godine i do 9 dana slobodno! Ovo je računica, a evo i koliko nam ostaje neradnih dana do kraja godine

Freepik.com

Društvo

Za Dan državnosti ove godine i do 9 dana slobodno! Ovo je računica, a evo i koliko nam ostaje neradnih dana do kraja godine

Podeli vest

Dan državnosti ove godine obeležava se 15. i 16. februara, koji padaju u četvrtak i petak, te kada se uračuna i vikend koji sleduje većina zaposlenih u Srbiji će imati na raspolaganju mini odmor od 4 dana.

Ukoliko imate preostale dane "starog", prošlogodišnjeg odmora, pre Dana državnosti možete da uzmete 3 dana slobodno i naslonite se tako i na vikend pre, i samim tim imate na raspolaganju odmor od 9 dana.

Sledeći neradni dani tek za 1. maj

Neradni dani za Praznik rada biće 1. i 2. maj, oni ove godine padaju u sredu i četvrtak, a odmah zatim slede uskršnji praznici od 3. do 6. maja, što znači da će građani imati šest vezanih dana za vreme kojih neće raditi.

Foto: Tanjug/Nenad Mihajlović

 

S druge strane, pripadnicima islamske zajednice slobodan dan sledi Prvog dana Kurbanskog bajrama 16. juna.

Pripadnicima jevrejske zajednice slobodan je i 12. oktobar, kada se obeležava Jom Kipur.

Naredne godine Dan primirja u Prvom svetskom ratu biće neradni ponedeljak, 11. novembar.

Za katolike i pripadnike drugih hrišćanskih verskih zajednica, prvi dan Božića, u sredu 25. decembra, takođe se neće raditi, podseća Danas.

Ako jedan od datuma kada se praznuju državni praznici padne u nedelju, ne radi se prvog narednog radnog dana. Ovo se ne primenjuje kada su u pitanju verski praznici.

Takođe, pripadnici različitih verskih zajednica imaju pravo na slobodan dan kad njihova verska zajednica obeležava neki praznik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija