• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.01.2024

11:01

Poboljšava se povezanost sa EU: Er Srbija i Etihad pokreću novu kod-šer saradnju

informer.rs

Društvo

Poboljšava se povezanost sa EU: Er Srbija i Etihad pokreću novu kod-šer saradnju

Podeli vest

Er Srbija (Air Serbia) i Etihad ervejz (Etihad Airways) uspostavili su strateško bilateralno kod- šer partnerstvo, zahvaljujući kojem će putnicima obe kompanije biti omogućena jednostavnija putovanja u okviru mreža nacionalnih avio- prevoznika Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

U okviru te saradnje, putnici Etihad ervejza dobiće mogućnost da preko glavnog grada Srbije i matičnog aerodroma Er Srbije lakše stignu do 12 gradova u jugoistočnoj Evropi, od kojih je devet po prvi put u Etihadovoj ponudi kod- šer destinacija, navodi se u saopštenju Er Srbije.

Kako se navodi, kod- šer saradnja pojednostavljuje putovanja, omogućavajući putnicima da naprave samo jednu rezervaciju, lako se prijave na letove, uz dodatnu pogodnost da njihov prtljag jednostavnije stigne do krajnje destinacije i na taj način, mreža Er Srbije postaje dostupnija putnicima Etihad ervejza, koji se sa njom povezuju preko Etihadovih linija ka Atini, Milanu, Rimu i Beču.

Direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije Boško Rupić rekao je da saradnjom sa Etihadom Er Srbija proširuje domet svoje mreže, jer nudi putnicima, kako je naveo širi spektar destinacija i veću mogućnost povezivanja.

"To znači više izbora, fleksibilnosti i pogodnosti za one koji izaberu Er Srbiju za svoja putovanja. Putnici sada mogu da uživaju u putovanjima do još većeg broja destinacija, uz jednu prijavu na let za čitavo putovanje", rekao je on.

Potpredsednik Etihada ervejza zadužen za alijanse i industrijska pitanja Jurijan Stelder rekao je da se ovim partnerstvom dalje širi njihova kod- šer mreža i omogućava putnicima lakši pristup do 12 turističkih i poslovnih destinacija Er Srbije, uključujući Beograd, Bukurešt, Budimpeštu, Solun, Tiranu, Skoplje i Sofiju.

"Izuzetno nam je zadovoljstvo što ćemo moći da poželimo dobrodošlicu putnicima Er Srbije koji putuju iz Evrope za Abu Dabi, gde će biti u prilici da se upoznaju sa srdačnim gostoprimstvom i bogatom kulturom naše zemlje, uključujući predivne plaže, svetski poznate kulturne znamenitosti i tematske parkove, kao i pustinjske pejzaže", naglasio je Stelder.

Kako se navodi u saopštenju nacionalnog avio- prevoznika novi kod-šer sporazum stupio je na snagu 30. januara, a važi za letove od 3. februara.

Etihad ervejz i Er Srbija trenutno nemaju direktne letove između Abu Dabija i Beograda, a letovi Etihada će se povezivati sa letovima Er Srbije preko Atine, Milana, Rima i Beča, dodaje se u saopštenju.

Etihad ervejz postao je 2013. godine strateški partner Er Srbije sa manjinskim udelom u vlasništvu, ali više ne poseduje udeo, nakon što je, u novembru prošle godine, Republika Srbija preuzela 100 odsto vlasništva nad kompanijom.

Međutim, iako je Srbija sada jedini vlasnik Er Srbije, dve kompanije nastavile su saradnju kroz kod-šer ugovor.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija