• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.01.2024

13:45

Sporazum o saradnji Agencije za sprečavanje korupcije i Pravnog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu

ASK

Društvo

Sporazum o saradnji Agencije za sprečavanje korupcije i Pravnog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu

Podeli vest

Današnji Sporazum o saradnji koji su potpisali direktor Agencije Dejan Damnjanović i dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Tatjana Bugarski rezultat je nedavnog obeležavanja Međunarodnog dana i Nedelje borbe protiv korupcije, u okviru kojih je na Pravnom fakultetu u Novom Sadu održana tribina „Obrazovanje mladih u funkciji sprečavanja korupcije“.

Sporazumom se uspostavlja dugoročna saradnja Agencije i  Fakulteta i otvara niz mogućnosti koje imaju za cilj jačanje njihovih obrazovnih, naučnih i istraživačkih kapaciteta. Direktor Dejan Damnjanović i dekan prof. dr Tatjana Bugarski istakli su ovom prilikom značaj zajedničkog delovanja imajući u vidu važnost obrazovnog sistema koji je u neposrednoj vezi sa mogućnostima efikasne prevencije korupcije.   

Potpisani Sporazum predstavlja okvir za realizaciju planiranih aktivnosti kojima je svrha unapređenje rada institucija i dodatno jačanje obrazovanja mladih na temu sprečavanja korupcije, što je jedan od prioritetnih ciljeva rada Agencije u 2024. godini.

Foto:  ASK

 

Sporazum predviđa razmenu informacija i iskustava u pitanjima vezanim za nauku i praksu u oblasti sprečavanja korupcije, učešće zaposlenih u Agenciji u izvođenju gostujućih predavanja, učešće u zajedničkim stručnim skupovima, zajednički rad na naučno-istraživačkim projektima, organizovanje stručne prakse studenata u Agenciji kao i realizacija istraživanja, studijskih programa, specijalističkih studija i drugih oblika obrazovno-naučnih aktivnosti u vezi sa borbom protiv korupcije.

Apostrofirana je uloga područne kancelarije u Novom Sadu koja će doprineti brzoj i efikasnoj realizaciji potpisanog Sporazuma.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija