• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Forbes Srbija

09.02.2024

10:21

Delove za Teslu praviće u Srbiji, pa pravac Nemačka: Kinezi merkaju srpske gradove za proizvodnju

Shutterstock

Društvo

Delove za Teslu praviće u Srbiji, pa pravac Nemačka: Kinezi merkaju srpske gradove za proizvodnju

Podeli vest

Firme iz auto-industrije, povezane s Teslom, zainteresovane su da pokrenu proizvodnju auto-delova u nekom od srpskih gradova.

Sada traže povoljan proizvodni prostor u koji bi se uselili.

- Dobijamo upite baš za Srbiju iz firmi koje su u auto-industriji i prave delove za njih. To su uglavnom firme iz Kine. One sada prebacuju proizvodnju ovde, bliže Evropi. Lanci snabdevanja su pokidani, transport je skup, dugo traje, a i nepredvidiv je. Mi smo za njih možda i najbolja destinacija jer smo blizu EU, a imamo dobre uslove - kaže za Forbes Srbija Božidar Gaćeša, rukovodilac odeljenja za logističke i industrijske nekretnine za Jadransku regiju u CBRE.

Kako se dalje navodi, javile su se dve kineske kompanije koje su u poslednjoj fazi dobijanja posla za Teslu. Te kineske firme proizvodiće delove za fabriku Tesle u Nemačkoj.

- Dve kineske firme koje će raditi delove za Teslu nedavno su dolazili i obilazili mesta po Srbiji. Beograd je kompanijama iz auto-industrije skup, a većina bi da pokrene fabriku u Vojvodini jer je najbliže Evropi. Ipak, tu im je najskuplja radna snaga, pa se odlučuju za Jagodinu, Kragujevac, Kraljevo- kazao je sagovornik.

Gaćeša je za Forbes otkrio da će u Srbiju doći i dobavljači kineske kompanije BYD, koja sustiže Teslu po prodaji električnih automobila, i koja je objavila da otvara fabriku u Segedinu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesić: Na auto-putevima u Srbiji biće postavljeno između 80 i 320 punjača za električne automobile
Društvo

Vesić: Na auto-putevima u Srbiji biće postavljeno između 80 i 320 punjača za električne automobile

Na auto-putevima u Srbiji će biti postavljeno između 80 i 320 punjača za električne automobile od kojih će svaki imati po dva mesta za punjenje, najavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da će to bitno poboljšati sadašnju infrastrukturu jer na svim našim putevima trenutno ima oko sto punjača različitih kategorija.

11.10.2023

14:46

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija