• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

10.02.2024

16:25

Saobraćajci počeli ozbiljno da kontrolišu jednu stvar: Ako ovo uradite, sledi debela kazna

Informer

Društvo

Saobraćajci počeli ozbiljno da kontrolišu jednu stvar: Ako ovo uradite, sledi debela kazna

Podeli vest

Pripadnici saobraćajne policije prilikom svojih redovnih zadataka zaustavljaju i kontrolišu svako vozilo za koje uoče da ima neku promenu na registarskim tablicama, ali kada su u pitanju parkirana vozila sa prekrivenim tablicama, tu je situacija mnogo komplikovanija i zavisi od nadležnosti, izjavio je danas Miloš Jovićević iz Uprave saobraćene policije.

- Tu treba razlikovati više slučajeva u zavisnosti od nadležnosti različitih ili komunalnih preduzeća, ili pripadnika komunalne milicije ili pripadnika saobraćene policije. Pa su i različiti postupci - gde je to vozilo parkirano, da li je na uređenom, zoniranom parking mestu ili na nekom mestu gde nije dozvoljeno parkiranje. Pa i različite institucije postupaju u zavisnosti od slučaja do slučaja - rekao je Jovićević Tanjugu.

Fiksna kazna od 10.000 dinara

On je naveo da je saradnja saobraćajne i komunalne policije svakodnevna i na zavidnom nivou i ne samo zbog tog problema. Jovićević ističe da, kada su sankcije u pitanju, pripadnici saobraćene policije na vozilu na putu sankcionišu za prekršaje one vrste, odnosno kada registarske tablice nisu postavljene na propisan način, odnosno nisu vidljive.

- Kontrola se sprovodi na način da se vozilo zaustavlja prvenstveno na bezbedan način, da se vozaču predoči određeni prekršaj i ako su ispunjeni uslovi, novčana kazna je u fiksnom iznosu od 10.000 dinara. Pričamo o tablicama koje nisu postavljene na propisan način ili nisu čitljive, kao i o registracionoj nalepnici - rekao je Jovićević.

Ističe da kamere za detekciju prekršaja mogu da registruju tu vrstu prekršaja, a da zatim saobraćajna policija koristi različite operativne metode kako bi došla do stvarne, odnosno pune registarske oznake, da bi mogla da preduzima dalje mere u cilju pozivanja vlasnika vozila za izvšenje određenog prekršaja.

- Važno je napomenuti, da treba da razlikujemo kako su te tablice maskirane, odnosno prepravljene. Da li je na njima bilo neke trajne promene, mehaničke, da li možemo da pričamo o ispunjenju bića nekog krivičnog dela, ili možemo da pričamo samo o elementima prekršaja koje su predviđene za tu vrstu prekršaja - naveo je Jovićević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija