• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Ekapija

11.02.2024

10:24

Turska kompanija počinje sa radom u Leksovcu: Posao dobija 100 radnika

Shutterstock

Društvo

Turska kompanija počinje sa radom u Leksovcu: Posao dobija 100 radnika

Podeli vest

Kompanija Erenli od sredine marta bi trebalo u Leskovcu da zaposli 100 radnika, istaknuto je na sastanku koji su održali gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i načelnika Gradske uprave Miloš Cvetanović sa rukovodstvom ove turske kompanije. Sastanku su prisustvovali vlasnik kompanije Kaučuk Husein Eren, direktor Fikret Ajnibal i zastupnik Zoran Rajković.


Kako je istaknuto, razgovaralo se o izdavanju upotrebne dozvole za objekat fabrike i o zvaničnom početku rada kompanije koja trenutno zapošljava oko 60 radnika, a očekuje se da upravo do zvaničnog otvaranja, za šta je rok sredina marta, bude zaposleno pomenutih dodatnih 100 radnika.

Podsetimo, u junu prošle godine Fikret Ajnibal je ukazao da će fabrika u Zelenoj zoni biti otvorena krajem avgusta ili početkom septembra. Još tada je naglašeno da je u planu upošljavanje dodatnih radnika.

Kompaniji Erenli, koja posluje u Leskovcu, država Srbija dodelila 3,78 miliona evra podsticaja za izgradnju pogona za proizvodnju sistema za cirkulaciju u automobilskoj industriji.


Erenli se ugovorom obavezao da zaposli najmanje 338 novih radnika na neodređeno vreme do kraja 2025. godine, kao i da u istom roku izvrši ulaganje u materijalna i nematerijalna sredstva firme od najmanje 16,6 miliona evra (od toga 25% ulaganja mora biti finansirano iz sopstvenih sredstava).
Turskoj kompaniji Erenli je prethodno za izgradnju pogona bez naknade dodeljeno državno zemljište od 67.469 metara kvadratnih u Leskovcu.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija