• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N.Marić

22.02.2024

19:00

Samo za one sa dubokim džepom! Za ovo putovanje na sajmu turizma vlada najveća navala, od cene će vam se zavrteti u glavi

Maša Banđur

Društvo

Samo za one sa dubokim džepom! Za ovo putovanje na sajmu turizma vlada najveća navala, od cene će vam se zavrteti u glavi

Podeli vest

Pored ponuda za letovanja u apartmanima i studijima u Grčkoj, za koje je tradicionalno vladala najveća navala, na sajmu turizma u Beogradu, putnici sa dubljim džepom se raspituju i za aranžman koji je prava poslastica za sve velike svetske putnike.

Naime, reč je o krstarenju na najvećem brodu na svetu "Icon of the seas".  Kako su nam kazali u agenciji, koja prodaje ovo putovanje, na slobodno mesto u ovom brodu se čeka mesecima. 

Upravo zbog toga, oni koji žele da putuju ovim spektakularnim brodom to mogu učiniti tek naredne godine.

- Nudimo polazak za početak februara naredne godine, za aranžman od osam dana. Za ovaj brod se se konstantno traži kabina više, tako da je interesovanje ogromno. Najjeftinija kabina u navedenom periodu košta 2.099 evra sa uključenim lučkim taksama. Za balkonsku kabinu je potrebno izdvojiti 2.699 evra. Ovaj brod je san svakog zaljubljenika u putovanja. On poseduje bioskope, pozorišta, akva park, najbolje restorane. Na njemu vam ni u jednom momentu ne može biti dosadno - kazao nam je agent koji prodaje ovaj aranžman.

Foto: Printscreen You Tube

 

Ovaj brod iza koga stoji kompanija za krstarenje „Royal Caribbean International“ može da primi 5.610 putnika.Ovo ne uključuje posadu.

Posadu čini još 2.350 ljudi. Pošto su brodovi dizajnirani da prime više od dve osobe po sobi sa dodatnim krevetima za porodice ili grupe, ukupan kapacitet gostiju je zapravo neverovatnih 7.600. Kada je 2009. godine „Oasis of the Seas“ predstavljen kao najveći brod na svetu, njegov kapacitet u dvostrukoj popunjenosti bio je 5.400 gostiju.

Ima više od pet puta veću tonažu od Titanika

Brod je samo tri metra duži od prethodnih rekordera najvećih brodova. To je ekvivalent više od tri fudbalska terena ili skoro četiri Kipa slobode, uključujući postolja. Da vizualizujemo na drugi način, brod je samo 16 metara kraći od visine Empaje stejt bildinga, ne uključujući toranj.

Brodovi za krstarenje se rangiraju prema bruto tonaži, meri unutrašnje zapremine. Ovde „Ikona mora“ zaista nadmašuje konkurenciju, sa 250.800 tona. Sledeći najbliži kruzer po tonaži je „Kraljevsko karipsko čudo mora“, koje ima 235.600. Poređenja radi, Titanik je bio težak 46.329 bruto tona.

Ima više od deset paluba

„Ikona mora“ će imati 20 paluba, od kojih je 18 za upotrebu. Te palube obuhvataju osam „kvartova“, uključujući Centralni park prepun živih biljaka; masivni vodeni park; grupu bazena na tri palube; masivna kupola sa vodopadom i predstavama i prostorom za porodice sa malom decom da se igraju i jedu.

Sledeći najveći brod u floti Royal Caribbean-a, „Wonder of the Seas“, ima 18 paluba, od kojih su sve osim dve za goste.

Postoji bazen za svaki dan u nedelji

Na brodu će biti sedam bazena, uključujući bar u sklopu bazena, viseći bazen i ono što Royal Caribbean opisuje kao „najveći bazen na moru“. „Voyager of the Seas“, koji je bio najveći na svetu 1999. kada je lansiran, ima „samo“ tri bazena.

Ima najveći vodeni park na vodi

Royal Caribbean se hvali da će „Icon“ imati „najveći vodeni park na moru“, nazvan Kategorija 6. To se odnosi na snagu uragana, ali i na šest tobogana na brodu. Postoji otvoreni tobogan za slobodan pad, tobogan od 14 metara, te porodični tobogan.

U pregledu najboljih vodenih parkova na brodovima za krstarenje za 2022. Cruise Critic ističe kruzer „Carnival“. Mnogi od njegovih brodova nude tri tobogana. MSC Cruises se približava broju Icon-a na nekim od svojih brodova koji su skoro pušteni u pogon, nudeći četiri ili pet tobogana, a sajt za krstarenje napominje da neki od brodova Norvegian Cruise Line-a imaju do pet tobogana.

Ima 40 mesta za jelo i piće

Brodovi za krstarenje su poslednjih godina proširili svoju ponudu hrane i pića daleko od bifea, glavne trpezarije i bara kod bazena. „Icon“ će ponuditi više od 40 mesta za „piće, večeru i zabavu“, uključujući 15 barova i mesta za noćni život i više od 20 restorana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija