• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.02.2024

14:20

"Na početku je sve lepo i slatko, a onda dođu oni!" Argentinka koja je udata za Srbina otkrila: Ovo je najviše izluđuje! (VIDEO)

Instagram

Društvo

"Na početku je sve lepo i slatko, a onda dođu oni!" Argentinka koja je udata za Srbina otkrila: Ovo je najviše izluđuje! (VIDEO)

Podeli vest

Argentinka Denis, koja se pre nekoliko godina udala za Srbina Jovana, svakodnevno objavljuje zanimljiv sadržaj na svojom TikToku.

Denis iz Argentine i Jovan iz Bosne i Hercegovine upoznali su se u Dubaiju, dok su kao stjuardesa i stjuard radili svoj posao i putovali po svetu. Nakon što su se jedno u drugo zaljubili, odlučili su da svoj život nastave u Banja Luci, Jovanovom gradu, gde su osnovali porodicu.

Nedavno smo pisali o njenoj reakciji na proslavu slave i drugim običajima na Balkanu.

Ovoga puta ona je pažnju posvetila padežima u srpskom jeziku i slovima koja su strancima teška za izgovaranje.

- Dakle, uradićeš ovo. Ideš srpskim "putem", moraš da počneš da učiš jezik. Ovo su dodatni poeni. Znaš šta? Jezik je težak. Teško je! Jer kada te odvede kući, ukućani će hteti da razgovaraju sa tobom. Želeće da znaju sve o tebi. Znaš? Na početku je sve lepo i slatko. Naučite kako da izgovorite svoje ime. Ja sam Denise. Ja sam iz Argentine. Sve je tako lepo. Učiš novi jezik. I onda znaš šta se dešava? Onda dolaze padeži! Mislićete da ste dobro shvatili, a onda ne. Ako ste u Argentini, ali ako ste u Banja Luci, kako to ima smisla? Ti nisi sa Jovanom, ti si sa Jovanom. Ako hoćeš da ga zoveš, kažeš Jovane. A onda slova: ć, č, đ, lj... Ali vredno je toga devojko. Jednog dana bi to mogao biti jedan od jezika vaše dece. Pričaću o tome.- ističala je ova Argetinka.

Verujemo da Denise nije jedina i da je svim strancima na početku učenja srpskog jezika najteža stvar savladati padeže.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija