• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.02.2024

06:57

Natprosečno toplo, ali kiša će nam pokvariti planove! Danas 21 stepen uz olujne udare vetra, a evo šta nas čeka do vikenda!

Informer, Aleksandar Jovanović Cile

Društvo

Natprosečno toplo, ali kiša će nam pokvariti planove! Danas 21 stepen uz olujne udare vetra, a evo šta nas čeka do vikenda!

Podeli vest

Narednih dana u Srbiji će biti natprosečno toplo vreme i trend prolećnih temperature će se nastaviti i početkom marta sa neverovatnih 20, pa čak i više stepeni Celzijusa.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je najavio za naredne dane toplo, mada u košavskom području i planinskim predelima i vetrovito vreme.

Natprosečno toplo za februar i početak marta

Do kraja ovog i početkom sledećeg meseca nastavlјa se period natprosečno toplog vremena, kažu u RHMZ.

U najnovijoj meteorološkoj najavi koja važi do 1. marta, navodi se:

- U većini mesta najviša temperatura biće od 15 do 20 stepeni Celzijusovih, negde čak i 21. Kiša se u četvrtak i petak očekuje u većini krajeva, a za vikend u brdsko-planinskim predelima. U košavskom području i planinskim predelima će duvati umeren i jak, na jugu Banata i u donjem Podunavlјu povremeno i olujni jugoistočni vetar.

Foto: Shuterstock

 

Prognoza za utorak

Vreme će u utorak biti u znaku ranog proleća. Očekuje se promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, toplo i suvo. Vetar će biti slab i umeren, u košavskom području i planinskim predelima i jak južni i jugoistočni, na jugu Banata i u donjem Podunavlju, povremeno i olujni. Najniža temperatura od 4 do 11, a najviša od 15 do 20 stepeni Celzijusa.

Prognoza za sredu

U Srbiji će prema vremenskoj prognozi RHMZ u sredu biti promenljivo oblačno, toplo i suvo.

Vetar će biti slab i umeren, južni i jugoistočni, u košavskom području i planinskim predelima i jak južni i jugoistočni, na jugu Banata i u donjem Podunavlju, povremeno i olujni. Najniža temperatura biće od 5 do 11 stepeni, a najviša od 15 do 19 stepeni Celzijusa.

Prognoza za četvrtak

RHMZ je najavio da će u četvrtak biti umereno do potpuno oblačno i toplo, u brdsko-planinskim predelima očekuje se ponegde slaba, kratkotrajna kiša.

Vetar će biti slab i umeren, južni i jugoistočni, u košavskom području i planinskim predelima i jak južni i jugoistočni, na jugu Banata i u donjem Podunavlju, povremeno i olujni. Najniža temperatura biće od 7 do 11 stepeni, a najviša od 16 do 19 stepeni.

Foto: printscreen

 

Prognoza vremena za Beograd do subote

U Beogradu će danas biti malo i umereno oblačno. Najniža temperature vazduha biće 11 stepeni, a prema petodnevnoj prognozi RHMZ, maksimalna dnevna temperature će biti 20 stepeni Celzijusa.

U sredu se očekuje da u prestonici bude promenjivo oblačno. Najniža temperature će ostati ista, 11 stepeni, a maksimalna dnevna će iznositi 19 stepeni.

Kiša u Beogradu je moguća u četvrtak. Biće promenjivo oblačno. Najniža temperature ostaje 11 stepeni, a najviša pada za stepen, i biće 18 stepeni.

U petak će u Beogradu biti i dalje promenjivo oblačno sa maksimalnih 17 stepeni. Moguća je kiša, dok se u subotu ne očekuju padavine, a temperatura vazduha će biti do 17 stepeni Celzijusa.

Prognoza vremena za Novi Sad do subote

U Novom sadu u utorak promenjivo oblačno. Najniža temperature vazduha će biti 8 stepeni, a najviša čak 20 stepeni Celzijusa.

U sredu se očekuje promenjivo oblačno sa maksimalnih 19 stepeni, a u četvrtak će biti malo i umereno oblačno sa 18 stepeni Celzijusa.

U petak promenjivo oblačno i blagi pad temperature na 17 stepeni tokom dana, i u subotu ostaju iste vremenske prilike u ovom gradu: promenjivo oblačno, minimalna temperature 7 stepeni, a najviša dnevna 17 stepeni.

Foto: Foto: Shutterstock, Darko Cvijanović

 

Vreme u Nišu do subote

U Nišu će danas najviša dnevna temperatura biti 21 stepen Celzijusa. Biće malo i umereno oblačno, i najniža temperature će iznositi 7 stepeni. U sredu se očekuje promenjivo oblačno, 20 stepeni u toku dana, a najniža temperature će biti 9 stepeni.

Nišlije u četvrtak očekuje kiša. Temperatura vazduha će dostići 18 stepeni, dok su u petak mogući kratkotrajni pljuskovi, ali ostaje toplo sa najvišom temperaturom od 17 stepeni. Prvog dana vikenda se očekuju kratkotrajni pljuskovi i maksimalna temperature vazduha od 17 stepeni.

Vreme u Kragujevcu do subote

Kragujevac će danas biti jedan od najtoplijih gradova, sa temperaturom vazduha od 21 stepen. Biće malo i umereno oblačno. U sredu će biti promenjivo oblačno sa temperaturom od 19 stepeni.

U četvrtak se očekuje oblačno vreme sa najvišom temperaturom od 17 stepen. U petak i subotu se očekuju kratkotrajni pljuskovi, maksimalna temperature će biti 16, a minimalna 7-8 stepeni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija