• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

08.03.2024

14:22

Država dala više od 600 subvencija za prvi stan: Ovoliko će još mama dobiti krov nad glavom do kraja godine

Shutterstock

Društvo

Država dala više od 600 subvencija za prvi stan: Ovoliko će još mama dobiti krov nad glavom do kraja godine

Podeli vest

Novčanu pomoći za izgradnju, učešće u kupovini ili kupovinu stambene porodične zgrade ili kuće, odnosno stana, do sada je odobrena 614. subvencija, a novac za kupovinu prve nekretnine stigao je iz državne kase.

Nikola Selaković, ministar za rad je rekao da je 614 mama u Srbiji zaključno sa današnjim danom dobilo odobrenje novčane pomoći za kupovinu svoje prve stambene nekretnine.

- Ovo je rezultat ozbiljne politike predsednika Republike Aleksandra Vučića, koji je svojevremeno predložio izmenu i dopunu Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom, Vlade Republike Srbije i naše demografske politike - poručio je ministar.

Кako je naveo, zahvaljujući upravo ovoj meri do sada je za nepune dve godine, 614 porodica dobilo ovu vrstu pomoći, jedinstvenu u Evropi. Selaković je rekao da se nastavlja sa radom i izrazio uverenje da ćemo veoma brzo, ukoliko u toku ove godine, doći do brojke od preko 1.000.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija