• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.03.2024

22:12

Mladić saznao da mu je biološki otac Srbin posle 31 godine! Majka ga ubeđivala da zaboravi svoje poreklo, a on je uradio ovo!

Shutterstock

Društvo

Mladić saznao da mu je biološki otac Srbin posle 31 godine! Majka ga ubeđivala da zaboravi svoje poreklo, a on je uradio ovo!

Podeli vest

Nakon 31. godine odlučio da ne sluša više svoju majku i pronađe svog oca!

Rođen u Srbiji a odrastao u Turskoj, jedan muškarac objasnio je da je tek sa 16 godina otkrio da ima srpsko poreklo i da je prve dane svog života proveo u našoj zemlji. Iako ga je majka godinama ubeđivala da zaboravi svoje poreklo, on je ipak, nakon 31. godine odlučio da pronađe i upozna svog biološkog oca - Srbina.

Muškarac (31) napisao je u anonimnoj objavi na društvenim mrežama da je do tinejdžerskih dana smatrao da je Turčin. Rođen od majke Ukrajinke i od malena živeći sa ocem Turčinom, nije mislio o svom poreklu - sve dok mu majka nije otkrila da je njegov biološki otac iz Srbije. Iako kaže na prvu nije imao previše mogućnosti da otkriva detalje, danas, nakon što se potrudio da upozna oca, žarko želi da dobije srpski pasoš i to zbog jednog emotivnog razloga.

- Odrastao sam u Turskoj i tamo studirao, a kasnije sam se preselio u Veliku Britaniju. Moja mama je Ukrajinka, tako da znam ukupno četiri jezika, ali ne jezik zemlje u kojoj sam rođen... Naime, moja mama mi kada sam imao 16 godina rekla da moj otac nije moj biološki otac i da sam rođen u Srbiji. U to vreme, bio sam dovoljno detinjast da ne kopam previše po svom izvornom životu i identitetu. O rođenja nisam video svog biološkog oca, nikad mu nisam čuo glas, nikad nisam video njegovu sliku. Mama me je ograničila da postavljam pitanja o mom identitetu i rekla mi je da je 'tvoj otac sada Turčin, prihvati to i zaboravi na svoje poreklo'. Sva dokumenta koja imam, uključujući i moje ime, promenila je moja mama kada me je dovela u Tursku i ja imam tursko državljanstvo- napisao je on.

Foto: Printskrin/društvene mreže

 

"Bio je to emotivan trenutak"

A onda je, kaže nedavno, nakon 31. godine odlučio da ne sluša više svoju majku i pronađe svog oca.

- Evo nas, imam 31 godinu i odlučio sam da upoznam svog tatu, barem dok je još živ. Očuh mi je dao originalne dokumente iz matične knjige rođenih i papir na kojem piše da sam državljanin Srbije sa sve srpskim imenom... Našao sam svog biološkog oca pre mesec dana na društvenim mrežama i dodao ga. Bio je to emotivan trenutak, zaista nikada nisam bio tako emotivan. Pa sam odleteo u Srbiju da ga upoznam. Sve je super, našao sam tatu konačno! - objasnio je on.

"Želim to, želim da usrećim oca"

Međutim, dodao je da ga sada neka druga stvar muči a tiče se dobijanja srpskog državljanstva koje je za njega jako bitno, najpre zbog svog oca. Kako je objasnio, u Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije rekli su mu da je moguće, ali da će to biti proces koji traje.

- Moja poenta da ga što pre dobijem je pre svega jer je moj tata prestar pa ne znam da li će doživeti da vidi da sam se vratio svojim korenima posle 30 godina. Želim da ga usrećim - rekao je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija