• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.03.2024

18:39

Snežna mećava u ovim delovima Srbije! Temperatura pala na 0, pogledajte snimak! Evo gde se očekuju padavine narednih dana (VIDEO)

printscreen

Društvo

Snežna mećava u ovim delovima Srbije! Temperatura pala na 0, pogledajte snimak! Evo gde se očekuju padavine narednih dana (VIDEO)

Podeli vest

I dok ovog poslepodneva u mnogim predelima Srbije pada jaka kiša i praćena je pljuskovima, na planinama južne i jugozapadne iznad 1.500 metara nadmorske visine veje jak sneg. U ovom času sneg veje i na Kopaoniku i to vrlo jakim intenzitetom, a padaće i do kraja dana, pa će uslediti prestanak padavina.

Jak sneg praćen je i vrlo jakim jugozapadnim vetrom, koji stvara pravu snežnu mećavu.

Trenutna temperatura iznosi 0°C.

I dok sneg veje u višim predelima Kopaonika, u nižim predelima pada jaka kiša.

Inače, trenutna oblačna zona sa padavinama premešta se preko južne i centralne Srbije dalje ka istoku, a u sklopu ciklona, koji se svojim centrom premešta severozapadno od našeg područja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by InfoKOP (@infokop)

Sneg na višim planinama očekuje se i narednih dana iznad 1.500 metara nadmorske visine, dok se u sredu i u četvrtak zbog zahlađenja očekuje spuštanje snežne granice i na 1000 metara, a temperature bi opale ispod 0°C.

U Srbiju su danas stigle padavine iz Crne Gore, gde je prethodno širom zemlje padala veoma jaka kiša, uz grmljavinske pljuskove, dok je na planinama vejao sneg.

Kada je reč o Srbiji, sneg sa grmljavinom zabležen je u Prokletijima u Metohiji, u blizini Peći.

S obzirom na to da je snažno južno strujanje donelo i velike količine prašine i peska iz Sahare, sneg jkoji veje sadrži čestice pustinjskog peska, pa može biti prljav ili obojen, a slična situacija je i sa kišom.

Današnji dan doneće višim planinama 5 do 10 cm snega i sneg će biti pljuskovitog karaktera, dok se narednih dana očekuje dodatnih 5 do 20 centimetara.

Ka svim višim planinama na putevima će biti neophodna zimska oprema.

Inače, današnji jak fenski jugozapadni vetar sa temperaturom od 4°C potpuno je otopio prirodni snežni pokrivač, ali sneg koji upravo veje ponovo formira snežni pokrivač.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!
Live TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!

U Pojasu Gaze od početka sukoba ubijeno je više dece nego u svim svetskim sukobima zajedno. Amerika štiti Izrael do krajnjih granica, ipak navodno se sprema optužnica protiv Netanijahua zbog svega što se dešava u Pojasu Gaze. Na ovu, ali i druge aktuelne teme govorili su gosti "Rata uživo" Vojislav Milošević, direktor Centra za antiterorizam i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.04.2024

19:53

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija