• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.03.2024

08:00

K1 televizija danas slavi četvrti rođendan!

K1

Društvo

K1 televizija danas slavi četvrti rođendan!

Podeli vest

Televizija K1 počela je da emituje program 23. marta 2020. godine. Četiri godine kasnije, jedna je od najgledanijih kablovskih televizija sa emisijama koje se svakog dana nalaze u vrhu lestvice gledanosti.

Da je K1 danas televizija koja svojom programskom šemom izgleda onako kako bi trebalo da izgledaju televizije sa nacionalnom frekvencijom, istakla je Jovana Joksimović, urednica i voditeljka jednog od najgledanijih jutarnjih programa u zemlji - Uranak.

- Inicijalno je K1 bio zamišljen kao televizija zabavnog karaktera, sa formatima i emisijama zabavnog karaktera, ali se dolaskom "Uranka" to promenilo. Samim tim su emisije kao što su "Kec na jedanaest" i "Mi danas" poprimile ne samo zabavni, već i društveno-politički kontekst. Imamo drugačiji koncept i ne takmičimo se sa nacionalnim televizijama, jer to nije fer borba. Trudimo se da pravimo program kakav treba da bude - kazala je Jovana Joksimović u emisiji "Prvi red" na televiziji K1. - Svako ko poseti Jutjub kanal televizije K1 vidi da naše emisije broje milionske preglede. Mislim da će budućnost biti u televizijskoj produkciji programa koji će se više konzumirati na Jutjubu, nego u samim terminima emitovanja. Verujem da je to naša najveća snaga i da ćemo u budućnosti biti lideri na Jutjubu. Nadam se i verujem da ćemo i nadalje rasti i napredovati, i da ćemo biti sve bolji i bolji - istakla je s osmehom Jovana Joksimović.

Gledaj bez stida

Vlasnici televizije Željko Joksimović i Manja Grčić ponosni su na kvalitet programa i ističu da i dalje čvrsto stoje iza slogana „Gledaj bez stida“. 

- Nije slučajno što je slogan naše televizije "Gledaj bez stida". Gledajući rejtinge koji su zaista fantastični, mislim da je publika to prepoznala, iako nemamo sto odsto pokrivenosti. Mislim da smo na dobrom putu i da smo to i pokazali, da smo kao kablovska televizija sa "mnogo manjim" ulaganjima dobili kvalitet programa kakav bilo koja nacionalna televizija u ovom trenutku može sebi da priušti - ističe Željko Joksimović. 

Foto: K1

 

Njegovo mišljenje deli i suvlasnica Manja Grčić. 

S vremenom smo dodavali različite sadržaje, tako da je K1 danas televizija koja je apsolutno konkurentna na tržištu i može stati rame uz rame sa bilo kojom televizijom sa nacionalnom frekvencijom. Ono što bih volela i što je želja koju mislim da svi delimo jeste da proizvodimo još više kvalitetnog programa i da se pozicioniramo kao platforma za odličan sadržaj koji neće biti emitovan samo uživo, već da ćemo značajno unaprediti i produkcioni nivo. Volela bih da K1 televizija uvek ostane proizvod ljubavi, velike predanosti i velikog prijateljstva iz kojeg se rodila - zaključila je Manja Grčić. 

Pronašli idealno mesto

Da su u timu ove televizije pronašli svoje idealno mesto potvrđuju i Goca Tržan, voditeljka emisije "Ako progovorim" i Milan Kalinić koji sa Predragom Popovićem Popom vodi veoma popularnu i gledanu emisiju "Indirektno". 

- Uživam u ovome što radim i učim svakog dana nešto novo. Lepo se osećam, imam sve uslove koje želim. Televizija ima budućnost u smislu informativnog i zabavnog programa. Mnoge emisije su upravo onakve kakve bih volela da ima svaka televizija - kazala je Goca Tržan, a Milan Kalinić je otkrio da je posle četiri godine rada na televiziji K1 potpuno uveren da je izabrao mesto koje mu po svemu odgovara i gde radi bez ikakvog stida.  

Radoznali i drugačiji 

Ivon Jafali i Natalija Milosavljević sa novim uređivačkim timom informišu gledaoce i svakog radnog dana otkrivaju i razotkrivaju sve fenomene današnjice, a uživo ih gledamo i na K1 i na Tanjug televiziji. 

Želimo da K1 ostane uvek ovako radoznala i drugačija - poručile su povodom četvrtog rođendana dve voditeljke. 

Sa merom i slobodno

Boško Jakovljević i Jelena Helc istakli su u emisiji "Prvi red" da je privilegija raditi u timu iskusnih profesionalaca. 

Svi su iskusni u svojim poslovima i rade to sa merom, kako bi i oni bili zadovoljni. Veliki izazov je bio da pređem u "svet odraslih", i da se bavim temama od kojih sam bio distanciran - kazao je Boško, a Jelena je dodala: Imamo sjajnu meru slobode, razuman odabir pravih tema koje nas se tiču i koje nas dodiruju, a verujem i gledaoce kojima se obraćamo. Ako bih nešto nazvala čistim novinarstvom i onim čime bih želela da se bavim, to je onda naš "Kec na jedanaest" - kazala je Jelena Helc. 

Pristojnost

Ognjen Nestorović i Drago Jovanović saglasni su da je slogan „Gledaj bez stida“ ono što do danas ostaje zaštitini znak televizije K1. 

- Za mene je to najlepši slogan koji veoma ponosno izgovaram. Želim da ostanemo dosledni našoj politici kada govorimo o načinu izveštavanja i našoj profesiji - kazao je Nestorović, a Drago Jovanović ističe da se može biti i moderan, i gledan i žustar, a da to ne izađe iz okvira pristojnog ponašanja. 

K1 televiziju možete gledati na kablovskim operaterima: mts (kanal 111), Supernova (kanal 11), Orion (kanal 7) i Hipernet (kanal 8).


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija