• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Mondo

23.03.2024

16:25

Ovo je detaljan cenovnik voća i povrća na pijacama: Cena čeri paradajza će vas zaprepastiti

Rina.rs

Društvo

Ovo je detaljan cenovnik voća i povrća na pijacama: Cena čeri paradajza će vas zaprepastiti

Podeli vest

Cene voća i povrća na pijacama su u poslednje vreme mnogo veće nego u prodavnicama.

Vest da je cena mladog kromira na beogrdskim pijacama 700 dinara iznenadila je mnoge kupce budući da za te pare mogu da kupe kilogram mesa.

Cena mladog krompira se kreće između 600 i 700 dinara, dok je cena batat, slatkog krompira 400 dinara. Kilogram čeri paradajza košta 800 dinara. Cena običnog paradajiza slična je kao i u prodavnicama i kreće se od 200 do 250 dinara po kilogramu. Takođe, u ponudi je i krastavac, a njegova cena je oko 200 dinara. Ponuda karfiola je velika, a jedan kilogram košta 250 dinara.

Cena špargle je standardno malo jača, čak i za nijansu povoljnija u odnosu na njenu vrednost u prodavnicama. Dok vezica sveže špargle na pijaci Bajloni košta 1.000 dinara, u pojedinim radnjama ona se prodaje u pakovanjima od 450 grama i to po ceni od 700 dinara.

Foto: Rina.rs

 

 

Pojedini smatraju da su cene za pojedince namirnice previsoke, ali to nije slučaj sa svim proizvodima. Tako je vrednost drugog povrća pretežno u granicama normale. Vezica mladog luka košta 50 dinara, a isti slučaj je i sa rotkvicom i zeljem. Kao i u prodavnicama, 100 grama rukole košta 100 dinara.

Jedna od povoljnijih namirnica takođe je i crni luk koji košta oko 100 dinara, dok je cena crvenog nešto veća i ide do 200 dinara.

U ponudi su takođe i raznovrsne vrste paprika. Iako se, prema rečima prodavaca, većina povrća uzgaja upravo kod nas, pojedine namirnice se ipak uvoze. Ono što je kupcima najinteresantnije jeste paprika babura iz Holandije, a njen kilogram košta 500 dinara. Babura stiže u crvenoj, zelenoj i žutoj boji, pa je iz tog razloga često nazivaju semafor. U ponudi se nalazi i sušena paprika, a njena vezica košta 300 dinara.

Međutim, situacija sa voćem je nešto malo drugačija, pa će se od pojedih cena kupcima zavrteti u glavi. Dok pola kilograma jagoda košta od 250 do 300 dinara, cena grožđa ide i do 900 dinara. Razlog ovako visoke cene kilograma grožđa, kako kažu prodavci, jeste što je van sezone i teško se može naći na pijačnim tezgama.

Tu su se našle još neke zanimljive namirnice, a one i koštaju malo više. Kilogram avokada je tako 700 dinara, limeta je 800 dinara, dok je kilogram ananasa 350 dinara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija