• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/ Kurir.rs

31.03.2024

20:27

Ovo je mesto na kom je nastao snimak devojčice u Beču! Srbin odmah poslao policiji, sumnja se da je Danka oteta (FOTO)

Printscreen/Google Maps, Društvene mreže

Društvo

Ovo je mesto na kom je nastao snimak devojčice u Beču! Srbin odmah poslao policiji, sumnja se da je Danka oteta (FOTO)

Podeli vest

Snimak koji je u Beču napravio Srbin koji živi i radi u austrijskoj prestonici i na kojem se vidi devojčica za koju se proverava da li je reč o dvogodišnjoj Danki Ilić, čiji je nestanak prijavljen 26. marta u Boru, uzburkao je srpsku javnost! Devojčica sa snimka bila je u pratnji dve žene koje su, kako tvrdi autor snimka, pričale na rumunskom jeziku!

Srpska policija je u noći između subote i nedelje dobila mejl iz Beča u kojem naš državljanin navodi da je video devojčicu koja neverovatno liči na Danku Ilić. On je u mejlu opisao i scenu kojoj je prisustvovao.

- Oko 20 časova sam izašao sa metro stanice "Šotenring" i uledao dete koje se otima i viče. Prvo sam posmatrao, a zatim sam počeo da snimam. Sve se dešavalo na jednoj tramvajskoj stanici koja vodi ka bečkoj Operi. Sa detetom su bile dve žene koje su međusobno pričale na rumunskom. Dozivale su dete nekim imenom, nisam razumeo kojim, ali se devojčica uopšte nije odazivala - naveo je Srbin iz Beča u mejlu u kojem je poslao i snimak deteta na kojem se vidi devojčica Dankinog uzrasta u belo-roze jaknici i cuclom u ustima, a pored nje je "najk" putna torba zeleno-plave boje.

Na fotografijama se vide snimci sa bečkih ulica iz 2019. godine, sa istog mesta na kom je devojčica snimljena. Ona je bila oko žardinjere na koju je u međuvremenu postavljena crna ogradica.

Dva pravca istrage

Prema rečima našeg izvora iz istrage, odmah je uspostavljena saradnja austrijske i srpske policije.

- Oni su odmah reagovali i odgovorili na sve zahteve naše policije. Ostvarena je saradnja, a tamošnja policija je pokrenula istragu i nadaju se pozitivnom ishodu - kaže izvor Kurira iz istrage i dodaje da je MUP Srbije kontaktirao i Evropol kojem su poslati svi podaci i snimak iz Beča.

Sagovornik ističe da će, ukoliko se ispostavi da je na snimku nestala devojčica iz Bora, istraga nadalje imati dva smera.

- Prvi je da je dete oteto s imanja u Banjskom Polju kod Bora dok je majka nakratko bila odsutna, a drugi da je majka, ili neki drugi član porodice, predalo dete zasad nepoznatim osobama i da je za to, eventualno, uzeta naknada. Iz ovih razloga, bitno je da članovi Dankine porodice precizno i iskreno odgovaraju na sva pitanja istražitelja i da zajedno s njima pregledaju svaki trag - kaže izvor.

Sličnosti: Danka obožava cuclu, a devojčica na snimku je ima, slično im je kretanje i građa, Danka stalno ima kosu vezanu u rep, kao što ima i devojčica sa snimka, dužina, boja i izgled kose.

Različitosti: Danka nije imala jaknu kakvu nosi devojčica sa snimka, Danka se obično kretala mnogo više nego što to radi devojčica sa snimk.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nevenka Milutinovic

pre 4 nedelje

Svedok , naš državljanin u Beču sinoć oko 20.00 časova video je dete kako se otima i viče u društvu dve zene, Rumunke. Obratite pažnju kako žene stoje jedna sa jedne, druga sa druge strane. Žene su kao dva čuvara, čuvaju malu devojčicu Danku. Izabrale su da je više ne diraju, već stoje kao nezainteresovano, čuvaju svoj plen. Molim Dragog Boga da je to Danka, strahovito lici na nju. Molim Dragog Boga da je pronađu i vrate u Srbiju, malo zlato, Danku. AMIN 🙏🙏🙏

Nevenka Milutinovic

pre 4 nedelje

Postovana Produkcijo Informera, hvala na brzim informacijama o nestaloj devojčici, Danki. Najbolji ste ! ! !. Devojcica snimljena u Beču, sa dve cuvarke, prvo se otimala i vikala, posle sve je novo,: sredina zene grad nova garderoba i to sve daje maloj devojčici nespokoj, brzo se kreće jer je uznemirena, sa nepoznatim ženama. Devojcica liči na Danku, oseća ona u njenoj maloj glavici da se nešto čudno dogadja. Gospode Boze pronađi i dovedi na malu Danku kući u Srbiju. AMIN 🙏🙏🙏

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija