• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic.rs

01.04.2024

19:34

Ovo je unapred planirano i smišljeno! Jurić otvoreno o nestanku male Danke: Nema naznaka da je dete bilo u Banjskom polju!

Fotoilustracija/Tanjug

Društvo

Ovo je unapred planirano i smišljeno! Jurić otvoreno o nestanku male Danke: Nema naznaka da je dete bilo u Banjskom polju!

Podeli vest

Potraga za nestalom Dankom Ilić (2) iz Bora ušla je u sedmi dan, a najnoviji trag koji se analizira i proverava je snimak iz Beča na kome se nalazi devojčica koja liči na Danku. Bečka policija pokrenula je odmah istragu, a cela nacija sada čeka da provera pokaže ko je dete sa videa.

Direktor Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić istakao je da veruje da je slučaj male Danke Ilić unapred isplaniran.

- Sigurno je to da se Danka ne nalazi na terenu koji je pretražen. Mnogo je toga nejasno, kako se dete tu našlo, kako se izgubilo, kako je moguće da nije bilo auta i slično. To su pitanja na koja nemam odgovor. Teren je detaljno pretražen, neko nešto mora da zna. Ovo je unapred planirano, unapred smišljeno. Taj uzrast od dve godine je ključan, mesto nestanka je čudno, sve nagoveštava da je morao da postoji plan da se ovako nešto desi - izjavio je Jurić.

Osvrnuo se i na snimak devojčice koja odgovara opisu nestale Danke Ilić, a koji je nastao u centru Beča.

- Devojčica liči na nestalu Danku. Želim da se zahvalim čoveku koji je snimio, to je veliki uspeh svih nas, uspeli smo da obavestimo i ljude u dijaspori. Raspisana je poternica, i to će se sigurno proveriti. Ne smemo isključiti naravno ovu mogućnost, ali mislim da odgovor leži ovde u Srbiji - rekao je.

Foto: printscreen / Tanjug

 

Jurić kaže i da su sve okolnosti koje su dovele do nestanka Danke Ilić bude sumnju.

 

- Ja sam jako oprezan. Zaista mi je najveća želja, nada, da porodica nije upletena u ovo. Mislim da bi to bio poraz celog društva. S obzirom na nepristupačnost terena, položaj automobila, kako je dete nestalo - kaže Jurić i dodaje:

- Ne možemo da znamo šta je motiv, ali se svaka nedoumica mora ispitati. E sad, ako je porodica, rodbina u pitanju, onda nekako ne možeš da pretpostaviš da može iz bilo kog razloga da naudi detetu, ali definitivno, ne možemo da ne sumnjamo dok ne budemo sigurni da zapravo to nije istina. Moje pitanje je da li je dete uopšte bilo na tom mestu u momentu nestanka. Nikakva naznaka nema da  je dete bilo tu! 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija