• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.04.2024

16:34

Sjajne vesti iz RFZO: Stižu stručnjaci iz inostranstva! U aprilu će srpske pacijente lečiti poznati kardiohirurg!

Shutterstock

Društvo

Sjajne vesti iz RFZO: Stižu stručnjaci iz inostranstva! U aprilu će srpske pacijente lečiti poznati kardiohirurg!

Podeli vest

U Srbiju će i tokom aprila, o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO), doći više inostranih stručnjaka, među kojima i italijanski kardiohirurg Alesandro Đamberti.

RFZO je saopštio da će u periodu od 7. do 10. aprila, italijanski kardiohirurg Đamberti, zajedno sa srpskim timom kardiohirurga izvoditi kompleksne hiruške intervencije urođenih srčanih mana na Institutu za kardiovaskularne bolesti "Dedinje“.

Đamberti je direktor centra za urođene srčane mane u bolnici „San Donato“ u Milanu, a na Institutu „Dedinje“ operisaće osam odraslih pacijenata, kažu iz fonda. Ističu da je, takođe tokom aprila, u planu finansiranje i organizacija dolaska kardiohirurga dr Viktora Tsanga iz londonske „Great Ormond Street Hospital for Children“, u Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta „Dr Vukan Čupić“, radi izvođenja kompleksnih hirurških intervencija kod dvoje dece.

- Planira se i dolazak tima lekara iz iste bolnice koji je sastavljen od najboljih stručnjaka svetskog ranga, dr Nikos Kesaris, dečji transplant hirurg; dr Janis Lokopulos, adultni transplant hirurg; i dr Jelena Stojanović nefrolog, a radi nastavka unapređenja dečijeg programa transplantacija bubrega sa živih donora u Srbiji, kada će biti urađene još dve transplantacije u Univerzitetskoj dečjoj klinici - saopštio je fond.

Foto: UKCS

 

Kako su objasnili, u cilju realizacije dolaska stručnjaka Fond je pokrio troškove smeštaja, puta, dobijanja licence za rad od Lekarske komore i honorara doktora.

- Inače, troškovi lečenja bi u ovom slučaju bili desetostruko skuplji kada bi se pacijenti uputili u inostranstvo - naglašeno je u saopštenju.

Posebno ističu da je RFZO u periodu od 2017. do 2024. godine, odobrio i finansirao angažovanje tri inostrana zdravstvena stručnjaka, kardiohirurga iz Italije, Mađarske i SAD, za izvođenje operacija komleksnih urođenih srčanih mana u IKVB „Dedinje“, kojom prilikom je uspešno operisano 47 odraslih osiguranih lica.

- Na ovaj način je našim osiguranicima umesto upućivanja na lečenje u inostranstvo, obezbeđeno lečenje u Srbiji, što je za njih mnogo pogodnije, a takođe omogućava sticanje novih znanja domaćih stručnjaka - zaključuju iz RFZO-a.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Direktorka RFZO obišla KBC Zvezdara koji prvi put ima magnetnu rezonancu
Društvo

Direktorka RFZO obišla KBC Zvezdara koji prvi put ima magnetnu rezonancu

Direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) Sanja Radojević Škodrić obišla je danas Kliničko bolnički centar (KBC) Zvezdara koji je prvi put dobio najsavremeniji aparat, magnetnu rezonancu prošle godine u sklopu paketa najveće dijagnostičke opreme, kada je nabavljeno deset magnetnih rezonanci.

27.03.2024

15:16

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija