• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Agroklub

04.04.2024

14:15

U ovim gradovima poskupeli prasići i jagnjad: Cene na pijacama šarenolike

Tanjug

Društvo

U ovim gradovima poskupeli prasići i jagnjad: Cene na pijacama šarenolike

Podeli vest

Otkupna cena teladi i tovnih bikova simentalske rase bila je niža protekle nedelje na stočnim pijacama u Šapcu i okolini, a dominirao je iznos od 800 din/kg. Niža je bila i otkupna cena tovnih junadi težih od 480 kilograma, koji su otkupljivani za 365 din/kg, prenosi STIPS.

Klaničari iz braničevskog regiona su tokom poslednje sedmice marta otkupljivali telad simentalske rase težine do 160 kilograma za 550 din/kg, a tovnu junad telesne mase do 300 kilograma, po ceni od 500 din/kg. Krave za klanje iste rase otkupljivane su za 220 din/kg. Slična je situacija zabeležena i na stočnoj pijaci u Požarevcu.

Na području Kraljeva otkupljivana su telad simentalske rase težine do 160 kilograma, tovni bikovi iste rase težine veće od 500 kilograma i krave za klanje, a cene su ostale nepromenjene u odnosu na prethodni period.

Klaničari sa područja podrinjskog regiona protekle nedelje podigli su otkupne cene prasadi težine od 16 do 25 kilograma na 540 din/kg, kao i tovnih svinja težine od 80 do 120 kilograma na 240 din/kg. Na stočnoj pijaci u Čačku zabeležen je rast prodajnih cena obe kategoriije prasadi, pa su se grla teška do 15 kilograma najčešće mogla pazariti za 520 dinara po kilogramu, a grla težine od 16 do 25 kilograma za 500 din/kg.

Tovljenici od 80 do 120 kilograma poskupeli su i klanicama na području južnobanatskog regiona, a cena im je bila 240 dinara po kilogramu. Poskupljenje prasadi od 16 do 25 kilograma zabeleženo je i na stočnoj pijaci u Kraljevu gde su koštali 500 dinara za kilogram.

Jagnjad i jarad na pijaci žive stoke u Somboru su poskupela, kao i u klanicama na području pirotskog regiona gde je cena jagnjadi dostigla iznos od 550 dinara za kilogram.

Jagnjad su bila jeftinija protekle sedmice na pijaci žive stoke u Čačku, jer je ponuda ove kategorije ovaca bila dosta dobra. Prodaja se najčešće odvijala po ceni od 520 din/kg. Mogla su se pazariti šilježad, po ceni od 200 din/kg. Na pijaci žive stoke u Leskovcu poslednje sedmice marta jagnjad su prodavana po ceni od 500 din/kg, jarad po 350 din/kg, ovce za 200 din/kg i koze za 120 din/kg, kao i prethodne sedmice.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Evo šta Sinerovo odustajanje znači za Novaka!
Tenis

Evo šta Sinerovo odustajanje znači za Novaka!

Trenutno drugi teniser sveta, Janik Siner odlučio je da se zbog povrede kuka povuče sa ATP Mastersa u Madridu, a posle ovog poteza je sigurno da će Novak Đoković i posle rima biti na prvoj poziciji ATP liste.

01.05.2024

21:16

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija