• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.04.2024

11:49

Uspostavljena saradnja između Univerziteta odbrane i kompanije NIS

NIS

Društvo

Uspostavljena saradnja između Univerziteta odbrane i kompanije NIS

Podeli vest

Univerzitet odbrane u Beogradu i kompanija NIS potpisali su Memorandum o saradnji u oblasti obrazovanja, istraživanja i transfera znanja.

Cilj ove saradnje je uspostavljanje partnerskih odnosa koji mogu značajno da doprinesu povezivanju naučnog, obrazovnog i stručnog rada Univerziteta sa poslovnim aktivnostima NIS-a.

Potpisivanju Memoranduma o saradnji prisustvovali su Miloš Vučević, potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane i Kiril Tjurdenjev, generalni direktor kompanije NIS, a memorandum su potpisali brigadni general prof. dr Boban Đorović, rektor Univerziteta odbrane i Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a. 

Foto: NIS

 

Ministar odbrane Miloš Vučević rekao je nakon potpisivanja Memoranduma da ovaj dokument nije samo stvar nekog protokola ili neke puke forme već da je Ministarstvo odbrane započelo čitav niz aktivnosti kako bi celo Ministarstvo, kao i Univerzitet odbrane, ali i sve druge delove odbrane bolje umrežili sa svim institucijama, ustanovama i privrednim subjektima koji postoje u Srbiji.

„Sve to je u kontekstu jačanja naše odbrane i kapaciteta, što znanjem, što materijalnim  resursima, ali i svim drugim oblicima saradnje koji poboljšavaju kvalitet i znanje naših oficira i podoficira i stvaraju bolje uslove za funkcionisanje čitavog sistema odbrane Srbije", rekao je on.
Vučević je dodao da je prvi sporazum između Ministarstva odbrane i NIS-a potpisan pre desetak godina i da danas potpisani dokument predstavlja novi vid saradnje, pre svega u oblasti učenja ruskog jezika na Univerzitetu odbrane. 

Foto: NIS

 

„Ovo je novi vid saradnje, kako bi  naši oficiri, između ostalog, i taj strani jezik učili", rekao je Vučević.

Generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev istakao je dugogodišnju uspešnu saradnju sa Ministarstvom odbrane. 

„Partnerstvo između naše kompanije i Univerziteta odbrane na polju transfera znanja je korak dalje u ovoj saradnji. Kao društveno odgovorna kompanija, NIS je usmeren na podršku mladima i obrazovanju. Kroz naš program „Energija znanja“ sarađujemo sa obrazovnim i naučnim ustanovama u Srbiji i unapređujemo uslove za njihov rad. Takođe, podržavamo najbolje studente od kojih su mnogi već postali naše kolege. Time nastojimo da mladi u Srbiji imaju najbolje obrazovanje, kao i da ostanu u svojoj zemlji. Kroz zajedničke projekte sa Ministarstvom odbrane i Vladom Srbije i u budućnosti nas očekuju vrhunski rezultati“, naveo je Tjurdenjev.

Memorandumom je, između ostalog, predviđeno i učešće stručnjaka NIS-a kao predavača van radnog odnosa na Univerzitetu u okviru razmene znanja na teme od zajedničkog interesa, kao i učešće u drugim aktivnostima za koje obe strane procene da su od međusobne važnosti. 
Univerzitet odbrane i kompanija NIS sarađivaće posredstvom NIS-ovog programa „Energija znanja“, koji je pokrenut 2012. godine. U okviru ovog programa NIS je do sada uspostavio saradnju sa tri univerziteta u Srbiji, devet univerziteta u regionu i Ruskoj Federaciji i sa više od 30 fakulteta. NIS je prva kompanija kojoj je Ministarstvo prosvete Republike Srbije dodelilo prestižnu „Svetosavsku nagradu“ za doprinos obrazovanju. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Hteo sam da izludim! Sa Zvezdom u Bariju osvojio Evropu, a onda maler! Više ih nikada nije video!
Crvena zvezda

Hteo sam da izludim! Sa Zvezdom u Bariju osvojio Evropu, a onda maler! Više ih nikada nije video!

- Od tog finala sa Zvezdom i osvajanja Kupa šampiona nijedanput više nisam otišao u Bari, a voleo bih da prošetam do stadiona „Sveti Nikola“, pogledam neku utakmicu, zašto da ne, i evociram prelepe uspomene koje nosim iz tog italijanskog grada. Ukoliko mi se u skorije vreme ukaže prilika svakako ću to da uradim – priča za Informer Slobodan Marović, član legendarne generacije Crvene zvezde koja je 1991. godine protiv Olimpika iz Marselja pokorila Evropu i otkriva šta mu je sve u tim poslednjim trenucima finala prolazilo kroz glavu, šta mu se dogodilo na dočeku u Beogradu.

30.04.2024

14:00

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija