• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.04.2024

12:50

Podigli spomenik Deda Mrazu! Atrakcija kod Bajine Bašte zaustavlja turiste i u punoj brzini (FOTO)

Informer

Društvo

Podigli spomenik Deda Mrazu! Atrakcija kod Bajine Bašte zaustavlja turiste i u punoj brzini (FOTO)

Podeli vest

Kod Bajine Bašte, nedaleko od jezera Perućac u jednoj maloj ulici, koja se spaja sa magstralom, ispred svake kuće postoji malo groblje.

Legenda koju meštani prenose s kolena, na koleno, jeste ta da su se nekada pokraj puta sahranjiuvali članovi porodice čiji je to plac. 

Mnoge od njih, meštani bi zaboravili, ali ih grobovi ispred kuća podsećaju na davno izgubljene pretke. Posebnu pažnju ova groblja izazivaju tusristima, jer zaista se nigde u svetu ne može naići na ovakav prizor. 

Foto: Informer

 

 

Nama je jedan spomenik sasvim slučajno zapao za oko. 

Naime, jedan od spomenika, bio je izuzetno čista, kao da ga i dalje neko održava, što ge je izdvajalo iz mase. Pažnju nam je privukla i fotografija starijeg čoveka sede i guste brade, a onda je usledilo ime. 

Spomenik je podignut Deda Mrazu! 

Kada smo pitali meštane o čemu se radi i kako na spomeniku stoji deda Mraz, dobili smo odgovor da su tog čoveka tako zvali jer im je i ličio na Deda Mraza, te je tako pod tim imenom na spomeniku i sahranjen. 

Ovo je ostavilo veliki utisak na nas, ali po svemu sudeći, na ovakav prizor niko ne ostaje ravnodušan. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15