• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.04.2024

13:56

Veče srpskog turizma, uspeha i emocija: Dodeljena godišnja "321 Srbija" priznanja!

321Srbija

Društvo

Veče srpskog turizma, uspeha i emocija: Dodeljena godišnja "321 Srbija" priznanja!

Podeli vest

Održan je drugi po redu godišnji "321 Srbija" događaj, a brojne visoke zvanice i drugi gosti imali su priliku da uživaju u višečasovnom programu tokom kojeg su predstavljeni rezultati ovog projekta od nacionalnog značaja postignuti tokom proteklih godinu dana.

Bilo je ovo veče emocija, proslavljanja uspeha i zasluga pojedinaca i organizacija u prelepom ambijentu beogradskog Karma laundža.

Prikazano je najlepše iz Srbije, slušala se tradicionalna, narodna, srpska pop muzika, gudački sastav Aurora, a program su obeležili i nastupi srpskih zvezda.

Veče je spektakularnim nastupom otvorio Stefan Zdravković Princ, a simpatije prisutnih pobrala je i jedna od najtalentovanijih mladih pevačica iz Srbije, Lena Vujanić. Oduševljenje prisutnih izazvao je i nastup pretalentovanom mladog dvojca Bojane i Davida čiji rad i talenat su prepoznali i nagradili iz UG "321 Srbija".

Kroz veče, prisutne su provele Višnja Živković, direktorka komunikacija "321 Srbija" i tv voditeljka Maja Manojlović. Prisutnima se na počeku obratila i direktotka PKS Branislava Simanić. Nagrade je uručio osnivač "321 Srbija" Dalibor Katić.

Specijalno priznanje zbog unapređenja prijateljskih odnosa između Egipta i Srbije, pripalo je Ambasadoru Egipta u našoj zemlji, Baselu Salahu.

-"321 Srbija" je sjajna organizacija i svet bi bio lepši kada bi postojalo više ovakvih udruženja. Uradil su sjajan posao na povezivanju naše dve bratske zemlje i moja je izuzetna čast da primam ovo priznanje. Živela Srbija i živeo Egipat - rekao je ambasador Salah.

Nagrada za najveći humani gest godine otišla je u najbolje ruke, ministru turizma i omladine u Vladi Republike Srbije Huseinu Memiću. Njegova borba za svu decu obolelu od dijabetesa zaslužila je sve moguće pohvale i priznanja pa nikoga nije iznenadila činjenica da je upravo Memić dobio prestižno priznanje.

- Ovo je moja životna priča. Ja imam dete koje boluje od dijabetesa i pitao sam se da li da prihvatim da se bavim ovim poslom. Prihvatio sam to i nisam se pokajao. Za samo 15 meseci smo uradili divne stvari i ova nagrada nije moja već je nagrada sve dece, mladih ljudi, majki i očeva, roditelja dece obolele od dijabetesa - istakao je ministar Memić.

Nagradu za najboljeg ambasadora Srbije u svetu ponela je mlada muzička zvezda Teya Dora koja je zablistala na dodeli.

Nagrađena je i Jovana Zukanović sa etno grupom Zlatnik i to za doprinos očuvanju srpske kulture i tradicije, a splet pesama koji su izveli rasplakao je prisutne.

Priznanje je od strane domaćina odato i prvom čoveku Kuršumlije, predsedniku opštine Vojimiru Čarapiću o čijim zaslugama su mogli da čuju prisutni na dogašaju.

Brojne realizovane investicije, novootvoreni hoteli i izbijanje u sam vrh srpske banjske ponude Banje Kuršumlija, samo su neke od njegovih zasluga.

Boban Đurović najzaslužniji za razvoj banjskog turizma!

Predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović poneo je nagradu za razvoj doprinosu banjskog turizma jer je od Vrnjačke Banje napravio svetsku turističku destinaciju i zaista, kada se sumiraju rezultati rada Đurovića i njegovog tima u proteklih nekoliko godina, jasna je i odluka žirija da mu dodeli prestižno priznanje.

Đurović je prisutne pozdravio i najavio još veći razvoj kraljice banjskog turizma ali i zajedničke projekte sa UG "321 Srbija".

Milun Todorović je najbolji gradonačelnik u Srbiji!

U najužu konkurenciju za najboljeg gradonačelnika ušli su Milan Đurić iz Novog Sada, Simo Salapura iz Zrenjanina i Milun Todorović, prvi čovek Čačka.

Zbog veličanstvenog napretka Čačka, sjajnih infrastrukturnih projekata koji su realizovani, izgrađenih bulevara, vrtića, zdravstvenih ustanova, saobraćajnica, titulu najboljeg zasluženo je pone gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Aquaworld Resort Budapest poneo je titulu najboljeg regionalnog SPA hotela, dok je za humanitarni rad nagrađena Fondacija Humana srca. Njihova humana dela zaista govore više od reči pa je i priznanje bilo očekivano.

Za najbolji foto i video promotivni materijal nagrađen je Boban Stojanović čiji video spotovi sa najlepšim predellima naše zemlje oduzimaju dah. Remek dela su imali priliku da vide i pisutni gosti, a Stojanović je pored priznanja, nagrađen i višeminutnim aplauzom. Pored njega, za ovu nagradu bili su nominovani i Pešterski rendžer, kao i Lutajući putnik, instagram influenseri.

Vučiću i Dačiću uručenja u kabinetima!

Zbog neodložnih državničkih obaveza, dodeli nisu mogli da prisustvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je nagrađen priznanjem za najveći doprinos razvoju turizma u Srbiji, kao ni ministar Ivica Dačić koji je nagrađen specijalnim priznanjem. Nagrade će im tako biti uručete u toku nedelje u predsedništvu, odnosno MInistarstvu spoljnih poslova.

Potpisani brojni protokoli!

Tokom večeri potpisani su i brojni protokoli o saradnji i to između "321 Srbija" i Kraljeva, Pirota, Knjaževca, Kuršumlije, Zrenjanina, Vrnjačke Banje, Čačka, Pančeva, zatim beogradske opštine Stari grad. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15