• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

02.05.2024

12:57

"Ono što u Srbiji košta 200 evra, to u Evropi nije ispod 800!" U Srbiji cveta dentalni turizam

Shutterstock

Društvo

"Ono što u Srbiji košta 200 evra, to u Evropi nije ispod 800!" U Srbiji cveta dentalni turizam

Podeli vest

Već godinama Srbija važi za stomatološki raj u kome cene pojedinih intervencija koje u inostranstvu mogu da koštaju čitavo bogatstvo, kod nas mogu biti i pet puta jeftinije.

Kako zbog niskih troškova koje će ovde imati, dosta ljudi iz dijaspore dolaze kod srpskih zubara i zato što su na dobrom glasu i kada je stručnost u pitanju, te kao takvi ispunjavaju sve kriterijume i pune ordinacije gastarbajterima i stranim državljanima.

Naša zemlja prepoznala je svoju prednost koju ima u odnosu na susede, pa su vremenom stomatolozi pronalazili načine kako da pridobiju svoje potencijalne pacijente iz drugih država.

„Ministarstvo snosi odgovornost”

Anesteziolog Radomir Panić je rekao da kada se dešavaju ovakve stvari i u ovolikom broju onda minisatr ili ministarka po komandnoj odgovornosti treba da podnese ostavku.

„Ne pravdam pojedinca, samo govorim da se moraju stvoriti adekvatni uslovi za rad, adekvatna sredstva za rad. Greške najčešće nastaju u brzini zbog nedostatka vremena koje treba da posvetimo pacijentu pa se onda na kraju kola slome na pojedincima”, rekao je Panić.

I dodao da odgvoornost za to šta se dešava u zdravstvu širom Srbije prvenstveno snosi ministarstvo i onaj ko je odabrao sadašnju postavku ministarstva.

Krivična prijava

Mediji saznaju da je protiv lekara koji je bio uključen u ovaj slučaj podneta krivična prijava, a očekuje se unutrašnja kontrola kako bi se istražile okolnosti vezane za ovu tragediju.

U bolnici su rekli da će se o svemu što se dogodilo oglasiti u ponedeljak.

Nije jedini slučaj iz bolnice u Sremskoj Mitrovici

Početkom godine Marica Mihajlović iz Šida preživela je akušersko nasilje u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici. Mihajlović je zbog komplikacija trebalo da se porodi carskim rezom. Prema njenim navodima, lekar koji je trebalo da je porodi odbijao je to i insistirao na prirodnom porođaju.

Skakao joj je po stomaku jer se beba nije spuštala, šamarao je i vređao, jer je Romkinja. Beba je preminula.

Uzrok smrti i dalje nije saopšten. Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici vodi postupak protiv okrivljenog lekara zbog postupanja prema porodilji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Hoće li Vlada Crne Gore ostati pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici? Mi nemamo bližeg naroda od crnogorskog, sa njima delimo istoriju! (VIDEO)
Live TV

Hoće li Vlada Crne Gore ostati pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici? Mi nemamo bližeg naroda od crnogorskog, sa njima delimo istoriju! (VIDEO)

U Kotoru se održava samit na kome učestvuje i Srbija, a kome je prisustvovao i predsednik Aleksandar Vučić. Sa druge strane, vrh Crne Gore ostaje pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici. Da li će preovladati čojstvo i čast ili će se dodvoravati zapadnim liderima? Na ovu temu u emisiji "Info veče " govorili su Željko Čurović, Savez Srba iz Crne Gore, Srđan Brac iz Centra za društvenu stabilnost i Vladimir Kljajić, politikolog.

16.05.2024

22:32

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Rusi upozoravaju, Fico je samo početak, u opasnosti su svi koji se ne uklapaju u agendu koju promoviše Zapad!
Nimalo naivno

Rusi upozoravaju, Fico je samo početak, u opasnosti su svi koji se ne uklapaju u agendu koju promoviše Zapad!

Ruski političari i zvaničnici sugerišu da bi ukrajinske obaveštajne službe, uz ključnu podršku Zapada, mogle da stoje iza atentata na slovačkog premijera Roberta Fica. Oni upozoravaju kako je malo verovatno da će ovo biti poslednji slučaj ove vrste i da su svi koji se ne uklapaju u agendu koju promoviše Zapad verovatna meta - nebitno na kojoj poziciji se nalazili!

17.05.2024

08:34

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija