• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.05.2024

16:52

Drama u Subotici! Beba doživela fras i prestala da diše: Majka se zahvaljuje dobrim ljudima koji su joj pomogli u teškom trenutku!

Shutterstock/privatna arhiva

Društvo

Drama u Subotici! Beba doživela fras i prestala da diše: Majka se zahvaljuje dobrim ljudima koji su joj pomogli u teškom trenutku!

Podeli vest

Subotičanka Klaudija Kempl doživela je veliki stres pre pet dana kad je njena jednogodišnja beba doživela fras usled visoke temperature koja je trajala danima. Na putu do bolnice u pomoć su joj pritekli nepoznati ljudi, prolaznici koji su nju i dete odvezli u Hitnu pomoć. Porodica Kempl ovim putem želi da se zahvali divnim ljudima na nesebičnoj pomoći.

Klaudija kaže da je sve počelo sa bebinom visokom temperaturom koju je već u dva navrata u toku dana pokušavala da spusti

- Tog dana 08.05 bebi sam 2 puta skinula temperaturu, već 3 put sam videla  da je baš velika i da treba da je nosim lekaru. Pošto nisam iz grada, a muž je bio na poslu, morala sam naći nekoga da nas odvesti do grada - kaže ova mlada majka i dodaje da je tada već bilo skoro 19 sati uveče.

Prema njenim rečima, muž je pozvao nekog čoveka i rešio problem prevoz ali kada su krenuli u grad beba je imala jako visoku temperaturu.

- Kad smo stigli do dispanzera medcinska sestra koja je tad radila nije bila ni malo ljubazna, bila je drska i rekla mi što sam došla "pet do dvanaest" i da se ko doktora dolazi ako tri dana ne spadne temperatura. Na kraju nas je primila doktorka koja je kao bajagi pregledala moju bebu koja je plakala do iznemoglosti - priča Klaudija.

Beba dobija napad 

U povratku, na putu ka apoteci gde je trebala da kupi prepisani lek za spuštanje temperature, stvari se komplikuju jer beba počinje da se guši.

- Okrenula sam se prema bebi koja je bila nazad u jajetu, i videla sam da je stisla šake i da nešto nije uredu. Rekla sam čoveku koji nas vozi da stane, brzo sam izašla iz kola i izvadila bebu koju je napad počeo. Pošto smo stali na put i smetali drugima čovek je otišo parkirati kola dok sam ja pokušavala pomoći bebi - kaže uplašena majka i dodaje:

- U tom momentu spuštam bebu na beton da izvadim jezik jer nije disala. Ljudi su počeli da prilaze da pitaju šta se deša, medju njima je bila žena koja je rekla da odmah udjem u kola i da idemo do hitne. Čovek je dao gas, a ja sam bebi gurnula dva prsta do grla i kad sam pomerila jezik ona je počela da diše.

Brza reakcija dobrih ljudi

Kako kaže u Hitnu pomoć su stigli za dva minuta, a pošto je neko od posmatrača već pozvao pomoć, oni su ih zatekli na vratima.

- Brzo su nas primili i dali joj prvu pomoć. Tu beba počinje da plače i da dolazi sebi. Nakon toga odvoze nas u bolnicu. Odmah počinju da primenjuju hlađenje tela bebe, vade krvi i sve ostalo što je trebalo. Kasnije je došao i moj muž u bolnicu. Ostajemo da bi pratili bebinu temperaturu i bila je stavljena na infuziju - prepričava drhtavim glasom Klaudija Kempl.

Sledećeg dana telesna temperatura deteta natavlja da varira dok nisu u terapiju uključili antibiotik.

- Temperatura je padala i opet bi skočila. U petak je krenulo na bolje kad je primila antibiotik, subota i nedelja još bolje je bilo, i bez temperature, tako smo juče vadili  krv i nalazi su bili dobri i pušteni smo kući - kaže Klaudija i napominje da ovim putem želi da da se zahvali ljudima koji su pomogli njoj i njenoj bebi u teškom trenutku i odvezli ih do Hitne

- Hvala vam puno - poručuje porodica Kempl.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta će Putin sad?! Rusija u ogromnoj opasnosti! Moskva prozrela tri trika koje je Amerika spremila za samit u Švajcarskoj!
RAT SVIM SREDSTVIMA

Šta će Putin sad?! Rusija u ogromnoj opasnosti! Moskva prozrela tri trika koje je Amerika spremila za samit u Švajcarskoj!

Na dnevnom redu „ mirovne konferencije “ o Ukrajini u Švajcarskoj, zakazane za 15-16. jun, od planiranih deset, ostala su tri pitanja: Nuklearna bezbednost, bezbednost plovidbe i razmena zatvorenika po formuli „svi za sve“. Ovo je rekao politikolog, generalni direktor Instituta za političke studije Sergej Markov u emisiji „Prvi Sevastopolj“.

28.05.2024

18:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Novi olimpijski bazen za nove šampione!
Futog

Novi olimpijski bazen za nove šampione!

Prеmijеr Miloš Vučеvić i gradonačеlnik Novog Sada Milan Đurić, sa ministrom građevinarstva Goranom Vеsićеm i prеdsеdnicom Pokrajinskе vladе Majom Gojković, obišli su u Futogu završne radove na Sportskom kompleksu u oviru koga je i nov olimpijski bazen.

28.05.2024

18:54

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!
Srbija

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!

Vatrogasac Darko Sinđelić iz Ivanjice ima nesvakidašnji hobi. Za neke je to umetnost, jer kako nazvati skulpture koje on pravi rezbarenjem voća i povrća! Njegova dela sve češće krase stolove na veseljima u Čačku i okolini, ali se za ovo neobično umeće jednog vatrogasca čulo i u čitavoj Zapadnoj Srbiji.

28.05.2024

15:31