• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/RTS

21.05.2024

09:43

Slavoljub izgradio dečje odmaralište u spomen na preminulog sina: "Ceo njegov neproživljeni život je ovde"

printscreen RTS

Društvo

Slavoljub izgradio dečje odmaralište u spomen na preminulog sina: "Ceo njegov neproživljeni život je ovde"

Podeli vest

Završeni su grubi građevinski radovi na odmaralištu na planini Bešnjaji. U izgradnju je pola miliona evra uložio Kragujevčanin Slavoljub Milanović, kako bi sačuvao sećanje na prerano preminulog sina jedinca Bogdana. Ostatak sredstava treba da obezbedi grad. Odmaralište bi trebalo da počne da radi sledeće godine.

Na dan kada bi Bogdan napunio 34 godine, otac je ispunio obećanje. To ga i drži u životu, da sagradi dečje odmaralište i sačuva uspomenu na preminulog sina. On je bio blistav um, IT stručnjak, školovan u Americi. Žurio je da ostvari svoje snove, ali bolest je bila brža. Preminuo je u 28. godini.

- Ceo njegov neproživljeni život je ovde, ceo moj život je ovde, sve smo uložili u ovu zgradu, samo da sačuvamo njegovo ime. Sve što smo zaradili i prošlost i budućnost i srce i emocije, sve je ovde - kaže Slavoljub Milanović, Bogdanov otac.

Foto: printscreen RTS

 

Utkano u građevinu od oko 2.000 kvadratnih metara, sa stotinak ležajeva, zatvorenim bazenom. Ima još planova Slavoljub Milanović, koji više od sedam meseci svakodnevno bdi nad budućom zaostavštinom za Bogdana. Da ostanu trag i sećanje.

- Kada projure prva deca, moja misija je završena i ja sam završio moju priču. Ja samo za to živim - poručuje Slavoljub.

Na potezu grad

Buduće odmaralašte udahnuće novi život Bešnjaji, vazdušnoj banji između Kragujevca i Jagodine, na kojoj se ukrštaju ruže vetrova.

Nekada omiljeno odmaralište Kragujevčana, posle decenija propadanja, trebalo bi od naredne godine ponovo da ugosti mališane, kaže Nikola Dašić, gradonačelnik Kragujevca.

Foto: Youtube printscreeen

 

Na potezu je grad, koji će upravljati tim objektom.

- Obaveze grada su da privede objekat kraju u skladu sa ugovorom koji imamo potpisan i naravno da asfaltira put do same lokacije - dodaje Dašić.

Vrednost kompletnog projekta je iznad milion evra. Izgrađen iz ljubavi, ponos je Slavoljuba i grada Kragujevca. Nekim novim klincima na dar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“
Kultura

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“

Позориште лутака „Пинокио“ ће у среду 05. јуна 2024. године у 20 часова одржати премијеру представе ЗЕЦ И ПАС, у режији Силвана Омерзуа, а реприза представе „Зец и Пас“ ће се одржати у суботу, 08. јуна у 12 часова.

03.06.2024

11:12

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija