• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Penzionisani

21.05.2024

12:58

Direktor PIO fonda najavio odlične vesti: Evo do kada svi penzioneri dobijaju pomoć, a pomenuo je i novo povećanje penzija

BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC, public

Društvo

Direktor PIO fonda najavio odlične vesti: Evo do kada svi penzioneri dobijaju pomoć, a pomenuo je i novo povećanje penzija

Podeli vest

U ponedeljak, 20. maja, u svim ostalim udruženjima penzionera u Srbiji počela je podela paketa solidarne pomoći za penzionere sa visinom penzije do 24.987 dinara a planirano je da u narednih desetak dana pakete dobije svih 55.000 penzionera koji imaju pravo na ovaj vid pomoći.

Juče je podeli paketa u prostorijama Udruženja penzionera u Rakovici prisustvovao i direktor Fonda PIO Relja Ognjenović kao i predsednik Saveza penzionera Srbije, prof. dr Andreja Savić.

Ognjenović je naveo da je za ovaj vid društvenog standarda za ovu godinu izdvojeno 111 miliona dinara, što je značajno više sredstava u odnosu na prošlu godinu.

„Gledali smo da saslušamo savete naših prijatelja iz Saveza penzionera Srbije koji su na terenu mesecima radili i anketirali naše penzionere, tako da mislimo da je ovaj paket sveobuhvatan i da će pomoći našim korisnicima da bar malo lakše žive. Želeo bih da kažem da ovo nije jedini vid pomoći države, da smo imali 14,8 odsto povećanja penzija u januaru, nakon toga smo izdvojili čak milijardu dinara za besplatan oporavak penzionera u banjama o trošku Fonda ove godine, čime smo omogućili da u banje ode čak 22.000 penzionera“, podsetio je.

Direktor Fonda PIO je posebno naglasio da će krajem godine uslediti novo povećanje penzija.

Naveo je važan podatak – da je naplata doprinosa u prvom kvartalu ove godine veća za 16,4 odsto, odnosno za 43,4 milijarde dinara u odnosu na isti period prethodne godine.

Ako se ovaj trend nastavi, kako je naveo, očekuje se ozbiljno povećanje penzija za naše penzionere.

- Sada smo došli do podele paketa solidarne pomoći, a imamo kontinuitet u projektu Penzionerska kartica i najavljujemo novo povećanje penzija. Država je pokazala odgovornost, stabilnost i želju da brine o našim najstarijim sugrađanima – istakao je Ognjenović.

Prema rečima prof. dr Andreje Savića, podela paketa solidarne pomoći je nacionalna akcija, a država je, kao i u prethodnoj akciji besplatnog upućivanja na banjski oporavak, uložila značajna sredstva da bi pomogla društveni standard materijalno najugroženijih penzionera. Sa očekivanim povećanjem penzija u ovoj godini, kako je naveo, država je zaista bila na visini svog zadatka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Palma slavi pobedu na izborima: Hvala Jagodincima! (FOTO)
Izbori 2024

Palma slavi pobedu na izborima: Hvala Jagodincima! (FOTO)

Na lokalnim izborima u Jagodini ubedljivu pobedu odnela je lista “Dragan Marković Palma – Jedinstvena Srbija - Ivica Dačić – SPS” sa 56,98% glasova, druga je lista “Aleksandar Vučić – Jagodina sutra” 25,47 %, treća “Maja Radojičić – Jagodina zaslužuje bolje” sa 6,49 % i četvrta “Mi snaga naroda – prof dr Branimir Nestorović” sa 4,07%, dok ostale dve liste nisu prešle cenzus. “

03.06.2024

12:17

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“
Kultura

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“

Позориште лутака „Пинокио“ ће у среду 05. јуна 2024. године у 20 часова одржати премијеру представе ЗЕЦ И ПАС, у режији Силвана Омерзуа, а реприза представе „Зец и Пас“ ће се одржати у суботу, 08. јуна у 12 часова.

03.06.2024

11:12

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija