• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.S.

22.05.2024

11:06

Ovog datuma kreće prvi toplotni talas, a stiže i superćelijska oluja! Meteorolog otkrio kada prestaje nevreme, ovi periodi su ključni!

Ivan Ristić/Facebook/Printscreen/shutterstock

Društvo

Ovog datuma kreće prvi toplotni talas, a stiže i superćelijska oluja! Meteorolog otkrio kada prestaje nevreme, ovi periodi su ključni!

Podeli vest

Nevreme praćeno gradom i jakim vetrom paralisalo je juče Srbiju, a i danas se već očekuju nove nepogode.

Meteorolozi kažu da nije kraj i da će danas ponovo biti nepogoda, izlivanja bujučnih tokova i grada. Kako za Informer ističe meteorolog Ivan Ristić kaže da već oko podneva možemo da očekujemo pojavu grada  i nestabilno vreme, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom u centralnim i istočnim, a od sredine dana i u ostalim predelima Srbije.

- Najlepše vreme će biti u Bačkoj i Sremu tamo gde je praktično juče bilo najgore. Kako bude odmicao dan ovakvo vreme će se proširiti i na ostale predele, u nekim delovima centralne Srbije i u Vojvodini kiša će padati 24 sata - navodi Ristić. 

Foto: S. R.

 

Kako navodi, pašće 30 do 50 milimetara kiše, pa će doći do bujičnih poplava.

- Kiša će padati i sutra veći deo dana i u petak pre podne, kada se očekuje postepeni prestanak padavina. Za vikend nas očekuje lepo i letnje vreme, ali uz košavu - ističe Ristić.

On dodaje da još ne treba da se nadamo stabilnom vremenu i da ćemo kišu i oblake imati već u utorak i sredu.

Foto: S. R.

 

- Tada će biti ponovo šanse za kišu. Do početka leta, onog kalendarskog nema duže stabilizacije vremena, ali će biti sve toplije sa temperaturama od 25 do 30 stepeni. Krajem juna, međutim možemo da očekujemo prvi toplotni talas sa temperaturama oko 35 stepeni - kaže Ristić.

Na pitanje, da li ćemo ovog leta imati superćelijsku oluju kao prošle, on navodi da se Jadransko more zagreva i da je to glavni uslov da se pojavi superćelijska oluja.

- Kada temperatura Jadranskog mora dostigne 27 stepeni, kod nas je moguća pojava superćelisjke oluje, a to bi moglo da bude oko sredine jula - zaključuje Ristić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Rasizam, nacizam i promocija oružja! Šta se to kuva u Nemačkoj pred EURO?
EURO 2024

Rasizam, nacizam i promocija oružja! Šta se to kuva u Nemačkoj pred EURO?

Skandal za skandalom potresa Nemačku pred sam početak Evropskog prvenstva u toj zemlji! Situacija u tamošnjem fudbalu, prema poslednjim informacijama, nije nimalo bajna, čak štaviše, preti da eskalira! Dokaz za to je nekoliko izuzetno kontroverznih događaja, koji uključuju pojmove koji nemaju ama baš nikakve veze sa sportom - nacizam, rasizam i promociju oružja!

03.06.2024

15:52

Planeta

Zabava

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“
Kultura

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“

Pozorište lutaka „Pinokio“ će u sredu 05. juna 2024. godine u 20 časova održati premijeru predstave ZEC I PAS, u režiji Silvana Omerzua, a repriza predstave „Zec i Pas“ će se održati u subotu, 08. juna u 12 časova.

03.06.2024

14:50

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija