A
VUČIĆ: Pokazalo se da smo bili u pravu i govorili istinu - DOSOVSKI KANDIDATI ZLOUPOTREBLJAVALI FUNKCIJE!
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su najavljeni kandidati opozicije za predsednika Republike poznati već dve godine i da sve to vreme zloupotrebljavaju svoju funkciju zarad ličnih političkih interesa
tanjug 11. 01. 2017. 18:24
59
printscreen

Vučić je u izjavi za televiziju Prva rekao da će za 25 dana pokušati da se suprotstavi opoziciji za koju, kako je istakao, "deset političkih partija i hiljade njihovih ljudi" radi samo na tome da nešto loše i ružno kažu o njemu, partiji koju vodi i ljudima s kojima sarađuje.

Premijer je dodao da su svi od ranije znali ko će biti "dosovski" kandidati.

- I ranije sam govorio da jedan od dosovskih kandidata sve vreme zloupotrebljava državne institucije, iako smo svi znali šta radi i čime se bavi. Reč je o (zaštitniku građana Saši) Jankoviću - rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima Janković sve vreme koristi instituciju zaštitnika građana kao predstavnik Demokratske stranke i nekih drugih stranaka "zarad, što je još gore, ne partijskih niti grupnih, već ličnih političkih interesa".

Po zakonima Srbije zaštitnik građana nema prava da se bavi politikom, i trebalo je da podnese ostavku pre dve godine kada je time počeo da se bavi, dodao je Vučić.

- I to što će da je podnese mesec dana pre kraja mandata nije fer. Bilo bi fer da je to uradio pre dve godine, kada je počeo da se bavi politikom. Sada se pokazalo da smo sve vreme bili u pravu, da smo govorili istinu o kakvim je prevarama reč - rekao je Vučić u intervjuu za televiziju Prva.

Vučić je upitao i medije kako je moguće da svi prećute kada je Janković rekao da neće podneti ostavku i kada to obrazloži činjenicom da ni predsednik Republike ili neko drugi od funkcionera vladajuće partije neće da podnese ostavku.

- Ne želite da poštujete zakon kada su u pitanju neki drugi, a insistirate na nečemu gde zakona nema kada je u pitanju Vlada Srbije. Po zakonima Republike Srbije zaštitnik građana nema pravo da se bavi politikom - poručio je Vučić.

Na pitanje novinara da li smatra da Janković nije dobro obavljao svoj posao zaštitnika građana, Vučić je odgovorio da je to besmisleno pitanje, jer "ne da ga nije dobro obavljao, nego ga nije uopšte obavljao".

- On je obavljao svoj politički posao - rekao je Vučić.

O Savamali

Vučić je izjavio je danas da Savamala predstavlja političku paradigmu za pritisak i uzimanje ogromnog novca spolja za rušenje Vlade Srbije.

- Savamalu pominjem kao političku paradigmu za pritisak i za uzimanje ogromnog novca spolja za rušenje vlade Srbije. Rekao sam šta mislim da se tamo dogodilo, u šta sam lično uveren, izneo svoj stav koji je bio politički osuđujući za partiju koju vodim i što se mene tiče sa tim sam završio - sve ostalo je na nadležnim državnim organima- rekao je Vučić.

Kako je rekao u međuvremenu je Savamala postala nešto mnogo više, a to je poltiička paradigma, postala je način, metod, ime za rušenje nezavisnosti Republike Srbije.

printscreen


On je dodao da su srušene tri protivpravno podignute barake gde su neki ilegalno i protivpravno zarađivali novac,a onda je još jddnim protivpravnim aktom svakako načinjeno nešto što nije legalno. 

- Dakle u to nemam nikakve sumnje i to se nikada nije dovodilo u pitanje - rekao je premijer koji je dodao da se takve stvari dešavaju dnevno u svakoj drugoj zemlji, kao na primer sada u Hrvatskoj...i nikom ništa.

To je postalo politička paradigma i o njoj ću da govorim sve vreme zato što nju pominju oni koji traže način, koji pokušavaju da sruše Republiku Srbiju i kojima se ne dopada da je Srbija snažna.

Na pitanje da li "jedna Savamala" može da sruši Republiku Srbiju Vučić je rekao da nije u pitanju Savamala, te da ne ruši Savamala već pare spolja...


Kako je dodao Savamala se koristi kao dovoljan razlog za napad i rušenje vlade jer ne žele da Srbija bude nezavisna, suverena zemlja, i da treba videti ko je to sve finansirao, mnoge vladine i nevladine organizacije, različiti fondovi za otvoreno društvo...

Vučih je rekao da se to čini od strane onih kojima prosto ne odgovara snažna vlada Srbije, "ne zato što misle da će da je sruše nego žele da je oslabe, da nema tu vrstu kapaciteta, snage kod građana Srbije i da onda upravljaju kao u lutkarskom pozorištu kao što su uvek upravljali od 2000 godine pa naovamo i da rade šta hoće i zarađuju mnogo a Srbija bude sve siromašnija".

On je ukazao da Srbija postaje sve snažnija, ekonomski rast je nedvosmislen, deficit nikada niži, jača i vojno i moći će sebe da zaštiti za koju godinu za razliku od ranije...i zato je potrebno da se sruši.

Tu nema nikakve dileme kada uložite toliki novac, za koji imam dokaze da je uloženo, u različite nevladine organizacije, različite medije, u mnoge druge poltičke i kvazi poltiičke strukture, onda je jasno o čemu je reč, dodao je premijer.

Premijer Vučić je naglasio da Srbija jača i vojno, i da će moći sebe da zaštiti za razliku od ranijih godina, te da je to razlog što postoje pokušaji da se ruši.
 

SLIČNE VESTI
KOMENTARI59
OSTAVI KOMENTAR
Posmatrac11.01.2017. 18:35
Da kojim slucajem policija i tuzilastvo nisu bili korumpirani ,podmitljivi i pod pritiskom advokatske mafije koja je postavili zastitnika gradjana on bi bio na odsluzenju visegodisnje zatvorske kazne zbog ubistva . Ako porodica ubijenog ( koja je bila pod velikim pristiskom ) bude zahtevala rekonstrukciju dogadjaja - sve sto je istina u ovom slucaju postat ce javno.Samo nam jos hvali covek takvog mentalnog sklopa na celu drzave Cinjenica je da je znao zastititi sam sebe.
Odgovori
Damien11.01.2017. 18:45
Saša Janković treba da podnese ostavku na mesto zaštitnika građana i da se konačno izjasni da je političar koji je odavno u kampanji.
Odgovori
Makarona11.01.2017. 18:48
Naravno da se znaju dve godine, jer je americka ambasada sve smisljeno odradila i postavlja svoje ljude, poltrona Jeremica i Jankovica. Kapmanja traje vec 2 godine. Opozicija nema kandidata dostojnog za predsednika. Stoga SNS ima veliku prednost i isugran sam da ce odneti pobedu. Velika podrska od naroda je tu.
Odgovori
Milica11.01.2017. 18:52
SNS uvek iznosi istinu tako se desilo i sa takozvanim zastitnikom gradjana koji bi trebao da napusti funkcju koju je zloupotrebljabao u svoje politicke interese.
Odgovori
Sava11.01.2017. 19:03
Pa samo neka zloupotrebljavaju. Narod se osvestio! Nema vise mesta za takve. Tako ce i dobiti glasove i podrsku kako rade.
Odgovori
Narod zna11.01.2017. 19:14
Gospodine Vucicu narod zna da ceni vas neumorni rad za Srbiju. Niko od kandidata zeljnih vlasti i fotelja nece proci. Dosta je narodu lopova i mafijasa.
Odgovori
Vlah alija11.01.2017. 19:15
Ako je vučić od reći i osudjuje savamala incident zašto ne traži ostavke stefanoviča i malog
Odgovori
Ana11.01.2017. 19:23
Saša Janković bi trebalo da podnese ostavku i da se onda bavi politikom ako želi. Ionako smo već odavno znali da će se kandidovati za predsednika.
Odgovori
Bezanija11.01.2017. 19:28
Ovoje klasično bežanje u politiku, tačnije u političku hladovinu pri tome znajući da ste unapred osuđeni na poraz, ali puni dzepova dirigovanih deviza.
Odgovori
Petar11.01.2017. 19:35
Narod sve vidi, a i znalo se da ce se Jankovic kandidovati na izborima. Pokazalo se istinitim da je i svoju funkciju zloupotrebljavao zarad licnih politickih poena. Sad je to samo i potvrdio.
Odgovori
mala11.01.2017. 19:42
To znamo odavno.. Jos dok je DOS bio na vlast sta je radio..
Odgovori
mala11.01.2017. 19:43
Sreca pa nam dosovci vise ne zagorcavaju zivote.
Odgovori
kolo11.01.2017. 19:43
Hvalio se da je stitio gradjane a od istih je krao 3000 evra mesecno .
Odgovori
veselin02211.01.2017. 19:43
Vučiću, dosta prenemaganja i beskorisnog kukumavčenja. Jeli zaštitnik građana državni funkcioner??? Jeste!!! Valjda postoje zakonski propisim po kojim ga je državna vlas odmah mogla smeniti sa funkcije. Koga se plašite. Nemojte više nas poštene građane Srbije smarati i potcenjivati. Stop vašem kukumavčenju u medijima, preduzmite odmah određene postupke za smenu "zaštitnika građana".
Odgovori
trebalo je odavno11.01.2017. 23:01
@veselin022Zasto jos pre dve godine Sasa Jankovic nije razresen funkcije Zastitnika gradjana. To je brza procedura, postoji skupstinska vecina. Zasto nista nije preduzeto. Umesto da se trazi ostavka, trebalo ga je raresiti.
Odgovori
Igor11.01.2017. 19:48
Da,....,sada svi vide da je lazni zastitnik gradjana koji je samo koristio da bude u placenoj politickoj kampanji(plata oko 3000 eura)!!!
Odgovori
Jaksic11.01.2017. 19:51
Sada kao kandidat DS,zastitnik gradjana Sasa Jankovic ako ima malo morala podnece ostavku na tu funkciju,a ne da uzima 370.000 dinara svakog meseca od gradjana Srbije
Odgovori
Milovan11.01.2017. 19:54
I to u najgorem mogućem obliku.zakon mu zabranjuje da se bavi politikom, a valjda i moral ako ga Janković ima, Isti je veliko vreme instituciju zaštitnika uništavao svojim postupcima a isti glumi nevinašce.Maske su pale i vidi se da je celo vreme bio DS igrač.
Odgovori
Jovan11.01.2017. 19:55
Sramota za njega i sve one koji su ga podržali, mada sada građani mogu videti ogoljenu istinu Saše Jankovića i DS.
Odgovori
max11.01.2017. 20:05
Naravno da zloupotrbljavaju, naroćito takozvani zaštitnik građana, koji uzima 3000 eura mesećno za svoju privatnu kampanju.
Odgovori
Tijana11.01.2017. 20:06
SNS je govorio ono što je danas i zvanična istina! Ne smemo dozvoliti još jedan DOSovski udar, jer znamo kako smo prošli put prošli... U bedu su nas zavili...
Odgovori
Hedona11.01.2017. 20:14
Savamalu pominjem kao političku paradigmu za pritisak i za uzimanje ogromnog novca spolja za rušenje vlade Srbije. Savamala ima uticaj spolja, i naravno da Svamala predstavlja jedno veliko zamajavanje građana da bi sprečilo izgradnju Beograda na vodi. Opozicija sama stoji iza rušenja objekata u Savamaloj a iza toga je stao i kandidat DOS-a za predsednika države.Neka svet vidi koja su prevera demokrate i da lise njima više može verovati.
Odgovori
Ratko11.01.2017. 20:24
Gospodin Janković odavno zloupotrebljava svoju funkciju, sada je to i sam javno priznao i time je naneo nemerljivu štetu svojoj profesiji.
Odgovori
Peđa11.01.2017. 20:25
Čovek koji bude nasledeo Jankovića na mesto zaštitnika građana imaće mnogo posla, jer Janković od kad je došao na svoju funkciju nije ništa radio što je njegov posao, samo je primao enormno veliku platu.
Odgovori
Adi11.01.2017. 20:34
To su jedino oni i osporavali. Sve se znalo, sve se zna..
Odgovori
Rajko11.01.2017. 20:35
Kod naroda jedino istina i prolazi. Zato ce oni izvisiti.
Odgovori
Daca11.01.2017. 20:43
Jankovic nikada nece postati predsednik Srbije.
Odgovori
Laza11.01.2017. 20:43
Tako je, ko hoce da se bavi politkom nek napusti javnu funkciju.
Odgovori
Sanja S11.01.2017. 20:50
Dosovski kandidati su zloupotrebili funkcije i gledaju samo svoj lični interes, da što više pokradu.
Odgovori
Šone11.01.2017. 20:50
Neće moći još dugo da zloupotrebljava funkciju, videćemo mu uskoro ledja, narod ne želi lažnog zaštitnika gradjana.
Odgovori
Mikica11.01.2017. 20:56
Istina je da su samo zloupotrebljavali svoje funkcije kako bi se politicki promovisali. Nece im ni to pomoci na izborima jer nemaju podrsku naroda!
Odgovori
Milanko11.01.2017. 20:59
Dosovski kandidati ne rade protiv vlade Republike Srbije vec protiv Srbije .To isto rade i anti Srpske televizije (N1, Aldzazira,...) , prikazuju nam ratne zločince koje Srbija ima na svojim poternicama . Takve televizije nisu poželjne u Srbiji , oni mogu svoj program da prikazuju u njihovim zemljama . Sve dok važi ona Vučićeva " ćutimo zato što smo jaki " oni će da nas uništavaju , to treba saseci u korenu i ne dati da se prikazuje u Srbiji.
Odgovori
lici11.01.2017. 21:06
Bilo je toliko ocigledno,nikakvi su glumci,ako se nadaju da ce opet,dovesti gradjane na ivicu propasti,grdno su se prevarili.
Odgovori
lici11.01.2017. 21:10
Znate kako se kaze u narodu,cini zlo nadaj se,cini dobro ne kaj se,Bog zabavi ali ne zaboravi,tek cemo mi gledati njihov cemer i jad,uskoro.
Odgovori
Ika11.01.2017. 21:23
SNS je oduvek govorla istinu, a njesmo verovali ali dobro pa se na vrjeme saznalo pa neće dobiti glasove na izborima!
Odgovori
Milan0211.01.2017. 21:57
Ma ima Toma da ih razbije već u prvom krugu.n
Odgovori
Pioneer11.01.2017. 22:56
Uzas. DOS-ovski kandidati su jos jednom pokazali koliko su jadni i koliko su zeljni funkcije. DOS je najvece zlo koje je moglo da zadesi Srbiju i nadam se da to zanju i gradjani ove drzave. Takve ljude treba poslati u proslost.
Odgovori
Milenko11.01.2017. 23:11
Gospodine premijeru molim Vas da zakažete tv duel sa svima! Istaburajte ih sve od Radulovića do Jankovića uživo! Vaša SNS omladina!
Odgovori
Gordana6011.01.2017. 23:15
Pa naravno, nikada oni ne rade ono za sta su zaduzeni nego se bave tudjim poslovima i komentarisu tudje a sebe ne gledaju.
Odgovori
maja11.01.2017. 23:23
Rad SNS smo videli ..dokazali su se i pokazali ,foliranti nisu a ostali pogotovo Janković ,Jeremić komentara bez.
Odgovori
ATOMSKA SPARTA11.01.2017. 23:31
Mislim da je na vreme trebao da se predlozi i usvoji zakon po kome bi sve one osobe koje su bile na nekoj od fungcija u bilo kojem od nezavisnih drzavnh tela ili institucija imale zabranu na politicko delovanje u periodu od bar 5 poslednjih godina od prestanka rada na toj fungciji kako bi se izbegle bilo kakve politikantske manipulacije, kako od strane onih ljudi koji zauzimaju te jako vazne i odgovorne fungcije tako i od strane drugih prema nima, s tim u vezi jako je tuzan primer delanja ovog nesretnog Saleta Prage, takozvanog "zastitnika gradjana", koji se izgleda sve vreme manje ili vise prikriveno bavio politickom kampanjom umesto da se bavi tom fungcijom na koju je postavljen, pitam se ko je sledeci, da nece mozda i Rodoljub Sabic biti neciji predsednicki kandidat "grupe gradjana" iz opozicije?
Odgovori
Stevan11.01.2017. 23:34
Nadam se da i gradjani vide i kapiraju sta radi DS sa Sasom Jankovicem. Nisu valjda toliko ludi da svoj glas daju njima i da na taj nacin vrate Srbiju u proslost? To bi bila katastrofalna greska.
Odgovori
saki12.01.2017. 00:23
Janković po zakonu ne sme da se bavi politikom. I više je nego očigledno da je DS uvek zloupotrebljavao svoje funkcije
Odgovori
Bojan12.01.2017. 01:03
Naravno da rade protiv drzave.... A Sigurno valja kada Sutanovac podrzava - smesno!!!
Odgovori
DUSAN12.01.2017. 05:22
Takozvanog zastitnika gradjana Sasa Jankovića je pre 8 g postavljen od DS- na to mesto i on je svo ovo vreme radio posao za DS, tako da mu se oni zahvaljuju na sve ove godine sto je cinio za njih, a ne za gradjane. Samo su gospoda iz DS zaboravila da su ovim potezom sebe doveli do ruba provalije da im sledi isti scenario koji je doziveo i DSS.
Odgovori
Zoran12.01.2017. 07:08
Nadamo se da ce podneti ostavke na funkcije na kojima su debelo placeni.
Odgovori
daki12.01.2017. 07:36
Oni uopste nisu radili ono za sta su placeni , zato su tako i prosli.
Odgovori
raski12.01.2017. 07:56
Vec dugo se zna da ce jankovic biti kandidat dosa za predsednika i moralno je bilo da jos pre dve godine podnese ostavku.
Odgovori
Aco12.01.2017. 07:58
Dok normalni političari grade sebi ugled svojim zalaganjem,dotle drugi koji ne umeju ništa lično dobro da urade za Srbiju i narod u njoj ,pokušavaju pljuvačinom drugih da nadomeste svoje neznanje i tako da izrade sebi ugled na račun drugih.To u Srbiji sve manje prolazi ,jer narod veruje u one koji nešto konkretno rade.
Odgovori
Emili8312.01.2017. 08:27
Jankovic je lazni zastitnik gradjana i politikant koji potpuno zloupotrebljava svoju poziciju.
Odgovori
Jovan12.01.2017. 08:30
Sad je jos samo pitanje da li ce kvazi zastitnik doneti moralnu odluku i dati ostavku na poziciju koju zloupotrebljava
Odgovori
Coyote Nervosius12.01.2017. 09:18
Na osnovu zakona odožiti izbor predsednika države maksimalno ili ga ubrzati, ili promeniti zakon da zaštitnik građana po prestanku mandata ne sme da se bavi politikom 2 godine.
Odgovori
BOKI13.01.2017. 14:30
Ja nerazumem ljude koji se sekiraju ooo pobede na pred. Izborima. Bilo koii kandidat SNS-a još u prvom krugu će razbucati bilo kog žutog ološa. Zato se žuti sada dele i svadjaju ooo kandidata za izbore.Ali jjima nije bitan rezultat jer VEOMA SVESNI stanja na terenu. Kandidaturom dobijaju novac za izbore. E sad ako uspeju da iskamče neku milostinju sa zapada moraće i gaće da skinu.
Odgovori
SVE O POZNATIMA
Vreme
Beograd 5o
5 C
Beograd
 • Novi Sad
  5o
 • Niš
  4o
 • Subotica
  3o
 • Zrenjanin
  5o
 • Klek
  5o
 • Kula
  3o
 • Sombor
  3o
 • Vrbas
  3o
 • Vranje
  7o
 • Prokuplje
  4o
 • Leskovac
  4o
 • Arilje
  3o
 • Kraljevo
  5o
 • Apatin
  3o
 • Vlasotince
  4o
 • Pirot
  4o
 • Ingija
  5o
 • Loznica
  5o
 • Grocka
  4o
 • Kovin
  4o
 • Ruma
  5o
 • Kladovo
  4o
 • Novi Pazar
  0o
 • Jagodina
  5o
 • Ivanjica
  2o
 • Titel
  5o
 • Ub
  3o
 • Bor
  -0o
 • Nikinci
  5o
 • Batajnica
  5o
 • Surdulica
  1o
 • Ralja
  5o
 • Zlatibor
  0o
 • Popinci
  5o
 • Kosjeric
  3o
(FOTO) VASKRSNUĆE "BUBE"! Nećete verovati gde!
Insajderska priča,trač ili istina, pišite, podelite...
Informerka