Shutterstock

15:21 Ekonomija 1

blic.rs/informer.rs | 22. 10. 2016.

ISKORISTITE PRILIKU: Cena bundeve duplo jeftinija ove sezone!

Cena bundeve opala je čak za 50 odsto od početka ovogodišnje sezone, međutim, prodavci kažu da će veća potražnja biti tek od decembra

Bundeva se na tezgama mogla naći još početkom septembra i to za 100 dinara po kilogramu. Sada, iako se može kupiti kilogram za 40 ili 50 dinara, prodavci kažu da će sezona krenuti tek kada zahladni.

- Prodaja obično krene bolje od decembra. Poblem sa bundevama je što su one veoma osetljive i ne opstaju dugo jer se ni sa čim ne prskaju - priča jedna prodavačica sa pijace Skadarlija.

Rendana bundeva košta čak duplo više, pa je tako kilogram od 80 do 100 dinara.

Tokom cele jeseni i zime od bundeve se mogu pripremati i slana i slatka jela, a može se jesti i na razne načine: živa, dinstana, pečena, pržena, ali i u piti.

- Kupila sam tri kilograma bundeve samo da bih napravila pitu deci. Uglavnom kod kuće imamo i semenke - priča jedna Beograđanka.



XXL

22.10.2016. 17:15

Šta je ovo bre ... o bundevama te prodavačica iz Skadarlije, te "jedna beograđanka", a niko nije pitao prave znalce o bundevama - lale iz Banata?


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]