A
SVI DETALJI AKCIJE "ARES": Evo ko je uhapšen I zbog čega i ŠTA JE SVE POLICIJA ZAPLENILA! Bićete šokorani!
U nastavku akcije "Ares", koja je sprovedena u više gradova u Srbiji, policija je u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, uhapsila 213 osoba osumnjičenih za različita krivična dela. Otkrivene su dve laboratorije za proizvodnju marihuane, a zaplenjeno je 385 kilograma različitih narkotika, kao i veća količina oružja i municije
MUP Srbije 20. 07. 2017. 14:19
2
Clip Art

Policija je nadležnim tužilaštvima, podnela i krivične prijave u redovnom postupku protiv 258 osoba.

Masovna hapšenja u Beogradu

Policija je u Beogradu otkrila laboratoriju za uzgajanje marihuane u veštačkim uslovima i uhapsila N. B. (30) i N. R. (47) zbog postojanja osnova sumnje da su se bavili proizvodnjom i dilovanjem droga. 

U laboratoriji, koja je otkrivena u hali- hladnjači, koju je zakupio osumnjičeni N. R., policija je pronašla i zaplenila 2.213 saksija marihuane, težine oko 235 kilograma. 

Takođe, u drugoj prostoriji u okviru istog objekta, policija je zaplenila 26 kilograma suve marihuane, spakovane u 14 kesa, koja je kako se sumnja bila namenjena za dalju prodaju. 

Zaplenjeno je i 45 velikih lampi snage 1000 vati, aluminijumske rebraste cevi za ventilaciju, filteri, ventilatori, razvučene cevi za navodnjavanje, kompletna oprema sa tajmerima za upravljanjem celog sistema rasvete, kao i vagu za precizno merenje i oprema za sušenje i obradu marihuane. 
 
U Beograduje priveden i I. P. (43), kod koga je prilikom pretresa u jednom beogradskom lokalu pronađen kokain spakovan u papirni smotuljak. 

Sa njim je bio i mladić (23) kod koga je takođe pronađen kokain.

Pripadnici MUP u Beogradu uhapsili su i J .N. (22) zbog sumnje da je tokom jula u noćnim satima prilazio ženama na ulici, davio ih, a potom im otimao tašne. 

Zbog proizvodnje i dilovanja droge privedeni su V. Đ. (27) i M. M. (25). Policija je, prilikom pretresa stanova koje su koristili osumnjičeni, pronašla 100 grama amfetamina, tri paketića marihuane i dve elektronske vagice za precizno merenje sa tragovima opojne droge.

Iz istog razloga uhapšen je i M. I. (26). Policija je prilikom pretresa stana kod osumnjičenog pronašla 250 grama marihuane, 200 semenki marihuane i vagicu za precizno merenje. 

MUP Srbije

U Beogradu je uhapšen D. R. (42) za koga se sumnja da je falsifikovao znakove za obeležavanje robe, mera i tegova. 

Policija je, prilikom pretresa, dva trgovinska objekta i garaže koje je koristila osumnjičena zaplenila 60.5 kilograma rezanog duvana, 508 paklica cigareta raznih marki bez akcizne markice, oko 40 kilograma kafe i 1.031 litara alkoholnog pića.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su M.S. (1982) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela laka telesna povreda, uništenje i oštećenje tuđe stvari i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. 

M.S. se tereti da je kamenom razbio staklo na autobusu broj 18 u Ulici Braće Jerković, kada su povređene dve putnice, a kad je intervenisala policija osumnjičeni ih je napao i jednog policajca ugrizao za šaku. 

U Nišu pali brojni dileri

U Nišu je uhapšeno pet osoba za koje se sumnja da su se kao pripadnici međunarodne organizovane kriminalne grupe bavili trgovinom narkoticima i organizovali krijumčarenje droga sa teritorije Turske, preko Bugarske i Rumunije do zemalja Evropske unije. 

Reč je o N. D. (39), koji se sumnjiči da je organizator kriminalne grupe, M. Š. (43), D. A. (46), M. D. (34), V. M. (42), dok se za jednim osumnjičenim i dalje traga.    

Postoje osnovi sumnje da su N.D. i M.Š. pronalazili mlađe osobe, koje nemaju krivični dosije i upućivali ih u Švajcarsku, kako bi tamo neposredno prodavali narkotike uživaocima, a sama kupoprodaja droge ugovarala se i organizovala u Nišu. 

Prilikom pretresa stanova osumnjičenih, policija je kod M.Š. pronašla spisak sa podacima 35 kupaca droge i šest mobilnih telefona, koji su kako se sumnja korišćeni za za ugovaranje kupoprodaje, a ukupno je pronađeno i oduzeto 15 telefona i 30 sim kartica. 

Na teritoriji Švajcarske, uhapšen je jedan od pripadnika ove kriminalne grupe, koji je preprodavao narkotike i kod njega je pronađeno 50 grama heroina, a potom su na teritoriji Ciriha uhapšena još dvojica pripadnika grupe sa 300 grama heroina.

MUP Srbije

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu u zakonskom roki, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

U Nišu su policajci zaplenili su 30 kilograma marihuane i uhapsili D.O. (21). Marihuanu, upakovanu u 60 paketa, policija je otkrila u torbi u prtljažniku "opel astre" , kod naplatne rampe Nais. 

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Nišu. 

Uhapšene su i četiri osobe koje se sumnjiče da su učestvovale u tuči u kojoj je jedna osoba zadobila povrede vatrenim oružjem. Reč je o B. Š, U. Š, E. Š i T. I. 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu uhapsili su I. C. (24), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je prilikom kontrole u ugostiteljskom objektu, kod osumnjičenog pronašla  kokain. 

Privođenja širom Srbije

Pripadnici MUP otkrili su u Kragujevcu zasad marihuane i zaplenili 76 kilograma ove droge. Zasad je pronađen u ataru sela Brzan, opština Batočina.  

Policija intenzivno radi na identifikaciji i pronalasku osumnjičenog za krivično delo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Istovremeno, policija je u Novom Pazaru zaplenili su 5000 tableta ekstazija. Za osumnjičenim u čijoj je porodičnoj kući pronađen ekstazi, raspisana je potraga.

I u Novom Pazaru zaplenjeno je 500 tableta ekstazija, ali igasni pištolj i 14 metaka. Uhapšen je S. N. (35), a ekstazi i oružje pronađeni su prilikom pretresa porodične kuće osumnjičenog.  

Pripadnici MUP u Novom Pazaru uhapsili su i M. H. (65), kod koga su pronašli veću količinu raznih vrsta tableta, od kojih većina pripada grupu psihoaktivnih supstanci. 

Policija je prilikom pretresa stana osumnjičenog, pronašla 3.910 tableta Tramadola, 90 tableta Bensedina i 15 ampula tog leka, kao i 311 komada Kamagre i 103 gela, 38 tableta Cialisa, 7 gelova Filagre, 68 gelova Sehtreme.

U Novom Pazaru zaplenjeno je i  oko 4000 paklica cigareta bez akcizne markice, koje su pronađene prilikom kontrole automobila, kojim je upravljao osumnjičeni. 

U Kruševcu je otkrivena laboratorija za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima.   

U laboratoriji, koja je otkrivena, prilikom pretresa stana osumnjičenog, policija je pronašla 12 biljaka, visine od jedan do 1,5 metar, sa listovima i cvetovima u sirovom stanju, 330 grama osušene marihuane, pet suvih pečuraka sumnjivih na opojnu drogu marihuanu, osušene ljuspice maka, tri reflektora i ventilatore. Policija traga za osumnjičenim. 

MUP Srbije

S druge strane, u Zaječaru je pao maloletnik (15) kod koga je pronađeno više od pet kilograma kanabisa. 

Policija je prvobitno u rancu maloletnika pronašla 237 grama kanabisa, a potom je otkrila i zasad sa 142 stabljike, težine 4.800 grama. 

Od dilera do nasilnika

U Sremskoj Mitrovici uhapšen je M. J. (34) zbog sumnje da je 15. jula ove godine u mestu Ašanji, nakon verbalnog sukoba, nožem ubo oštećenog.  On se tereti za ubistvo u pokušaju i određeno mu je zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu. 

Policija u Vranju provela je D. S. i Z. S. za koje se sumnja da u iz rudnika olova i cinka Grot ukrali eksploziv. Kod osumnjičenih pronađeni su la 21 sporogoreći štapin i 20 incijalnih kapisla za isti. 

U Požarevcu su pripadnici policije zaplenili pištolj, dve lovačke puške, bombu i 244 metka. Oružje pronađeno prilikom pretresa stana  dvadesetpetodišnjeg mladića.

U Jagodini je uhapšen Lj. S. (40) zbog uzgajanja 74 biljke kanabisa. 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kraljevu zaplenili su tri puške i 45 komada municije. Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija kod pedesetpetogodišnjeg muškarca, pronašla lovačku pušku marke „toz 34 p", malokalibarsku pušku  sa optičkim nišanom, vazdušnu pušku marke "hanter" i 45 komada municije za automatsku pušku. 

U Smederevu je proveden A.Š. (28) koji se sumnjiči za krađe devet automobila na području tog grada. Policija je svih devet automobila pronašla i vratila vlasnicima. 

U Vranju je uhapšen  N. S. (39) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo ugrožavanja sigurnosti. 

MUP iz Sremske Mitrovice, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneo je krivičnu prijavu protiv dvoje maloletnika zbog postojanja osnova sumnje da su počinili sedam teških krađa u dva udruženja. 

U Leskovcu je pao M. V. (22), zbog proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga. Prilikom pretresa stana osumnjičenog, policija je pronašla 60 tableta ekstazija  i biljku nalik na marihuanu, težine oko 100 grama.  

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu podneli su krivičnu prijavu protiv D. M. (52), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška telesna povreda. 

D. M. je sproveden u Kazneno popravni zavod Požarevac, gde se nalazi na odsluženju kazne zatvora.

Hapšenja zbog nelegalnog oružja

Policija iz Pančeva podneće krivičnu prijavu u redovnom postupku i protiv šezdesetčetvorogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Kod osumnjičenog je pronađena puška, četiri metka, lovačka puška, pištolj „bereta" sa okvirom bez municije, lovačka puška „CZ", devet metaka i 20 patrona za lovačku pušku.

U Pančevu je policioja zalenila 668 litara nafte, spakovane u 22 kanistra i 26 balona. Protiv muškarca, osumnjičenog za nedozvoljen promet akciznih proizvoda, podneta je krivična prijava.

MUP Srbije

U Pirotu je uhapšen holandski državljanin O. B, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljeno držanje opojnih droga.

Prilikom pregleda osumnjičenog i njegovog prtljaga pronađeno je 9,4 grama marihuane i 14,4 grama hašiša. 

U istom gardu priveden je i J. V. (58), zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga. Kod osumnjičenog je pronađeno 10,40 grama heroina i 6,23 grama marihuane.

U Smederevu je uhapšen Z. M. (47) zbog proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Kod osumnjičenog je pronađeno 132,1 gram marihuane i tri biljke marihuane.

Iz istog razloga u Smederevu je uhapšen i A. J. (19). Kod njega je pronađena marihuana.

SLIČNE VESTI
KOMENTARI2
OSTAVI KOMENTAR
Soko20.07.2017. 18:40
Hapsenja sirom Srbije ...svuda sem u Novom Sadu
Odgovori
marija21.07.2017. 05:51
Leskovac pun ko brod sa drogom gde nadjoste rep a glave ostaviste !
Odgovori
SVE O POZNATIMA
Vreme
Beograd 12o
12 C
Beograd
 • Novi Sad
  13o
 • Niš
  14o
 • Subotica
  10o
 • Zrenjanin
  13o
 • Klek
  13o
 • Kula
  12o
 • Sombor
  12o
 • Vrbas
  12o
 • Vranje
  12o
 • Prokuplje
  14o
 • Leskovac
  14o
 • Arilje
  13o
 • Kraljevo
  11o
 • Apatin
  14o
 • Vlasotince
  14o
 • Pirot
  14o
 • Ingija
  13o
 • Loznica
  9o
 • Grocka
  13o
 • Kovin
  13o
 • Ruma
  13o
 • Kladovo
  19o
 • Novi Pazar
  17o
 • Jagodina
  11o
 • Ivanjica
  13o
 • Titel
  13o
 • Ub
  13o
 • Bor
  21o
 • Nikinci
  13o
 • Batajnica
  13o
 • Surdulica
  19o
 • Ralja
  12o
 • Zlatibor
  15o
 • Popinci
  13o
 • Kosjeric
  13o
(JEZIVE FOTOGRAFIJE) SVE SPALJENO DO TEMELJA! Pogledajte kako su požari UNIŠTILI KALIFORNIJU!
Insajderska priča,trač ili istina, pišite, podelite...
Informerka