• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.01.2015

11:45

OTAC MONSTRUM vezan za krevet!

Vesti

OTAC MONSTRUM vezan za krevet!

Podeli vest

Borislav Zornić (35), koji je u petak bacio svoju tek rođenu ćerkicu Nataliju kroz prozor stana u Drinčićevoj ulici u Beogradu, vezan je lancima za krevet u psihijatrijskoj bolnici Centralnog zatvora.

Otac ubica je pod jakim sedativima, priča nepovezano i još nije svestan stravičnog zločina koji je počinio.

- Nakon što je na nezapamćeno morbidan način ubio ćerku staru 15 dana on ima "prekid filma". Lekari su zbog njegove izrazite fizičke snage i stanja u kom se nalazi prinuđeni da mu daju jake sedative i vežu ga iz predostrožnosti da ne učini još neko zlo - kaže izvor iz istrage.

Zornić je, podsetimo, u nastupu ludila uzeo nesrećnu bebu iz kreveca i bacio je sa trećeg sprata na pločnik! Njegova supruga Biljana je sa dvoje starije dece, trogodišnjom Hristinom i dvogodišnjim Pavlom, uspela u poslednji čas da pobegne kod komšija i spasi ih od oca kome se pomračio um!


Pod lekovima je od kada je stigao i uglavnom spava. Povremeno se budi i priča nepovezano
Izvor iz istrage

- Deset minuta su se kolege rvale s njim. Divljački je urlao: "Bebo! Bebo!" i "Bando! Pustite me! Vi ste banda!" Kada su mu stavili lisice, on ih je toliko trzao da su policajci pomislili da će popustiti, pa su mu stavili još jedne. Tek tada je medicinska ekipa prišla i dala mu dve injekcije za smirenje - saznajemo u policiji.Kad su patrole policije stigle na mesto zločina, pomahnitalog Borislava morali su da savladaju čak osmorica pripadnika MUP-a.

Nakon što su ga savladali, Zornić je prebačen kolima Hitne pomoći u Neuropsihijatrijsku kliniku "Dr Laza Lazarević". Prema našim saznanjima, zbog težine zločina koji je počinio i činjenice da u ovoj zdravstvenoj ustanovi nije mogao da boravi duže, njemu je sudija za prethodni postupak odmah odredio pritvora do 30 dana. Samo desetak sati posle ubistva ćerkice, on je prebačen u zatvorsku bolnicu u CZ.

- Smešten je na psihijatriju. Pod lekovima je od kada je stigao i uglavnom spava. Vezan je za krevet. Povremeno se budi i priča nepovezano. Prema onome što kaže, sasvim je izvesno da nije svestan onoga što je uradio - kaže naš sagovornik.


Inače, Borislav Zornić je lečeni psihički bolesnik i svakodnevno je trebalo da bude pod terapijom.

Duševno oboleo ili poremećen?

Psihijatar i sudski veštak Branko Mandić kaže za Informer da u velikom broju slučajeva okolina ne primećuje pogoršanje stanja kod osoba koje imaju neki poremećaj ili duševnu bolest:
- Oni se ponašaju sasvim normalno, a onda ih iznenada neki okidač pokrene da počine stravične zločine. Na veštacima je sad da utvrde da li je otac koji je ubio svoje dete duševni bolesnik ili ne. Ako jeste, on neće ići u zatvor i izreći će mu se mera obaveznog lečenja u bolnici zatvorenog tipa, ali ako se utvrdi da to nije slučaj, odgovaraće i ići će u zatvor.

- Pretpostavlja se da je odbijao da uzima lekove. On je i u prošlosti znao da bude nasilan prema bližnjima, a 2010. godine zbog nasilja u porodici policija je podnela prijavu protiv njega. Međutim, supruga je povukla tu prijavu, pa je samo prekršajno odgovarao za svađu, zbog čega mu je sudija izrekao opomenu - objašnjava naš izvor. M. S.

 

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija