• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Grbović

28.01.2015

10:51

TEŠKA NESREĆA Džipom sleteli u Zlatarsko jezero, dvoje mrtvih, jedna osoba se spasla

Vesti

TEŠKA NESREĆA Džipom sleteli u Zlatarsko jezero, dvoje mrtvih, jedna osoba se spasla

Podeli vest

Džip prijepoljskih registarskih oznaka sleteo je jutros sa puta u Zlatarsko jezero, na petom kilometru puta Nova Varoš - Zlatibor.

 

U nesreći su, kako saznajemo poginuli direktorka Turističke organizacije u Prijepolju Ivana Rakonjac (28) i njen kolega Safet Planić. S njima u automobilu bio je još jedan muškarac koji je uspeo da se izvuče iz vozila sa dna jezera. Nezvanično, on je sedeo na mestu suvozača i nogama je razbio staklo i izašao iz automobila.

- Nesreća se dogodila na petom kilometru od Nove Varoši ka Zlatiboru. Dva lica su poginula a uzroci nesreće biće poznati nakon uviđaja koji je u toku - rekla je za Informer portparolka policije u Prijepolju Adela Veljović.

Vlasnik privatne turističke organizacije „San turs“ i predsednik Upravnog odbora Turističke organizacije Goran Cmiljanović je zadobio lakše povrede, a nakon što je zbrinut u Domu zdarvalja u Novoj Varoši upućen je u Prijepolje na dalje lečenje.

Zamenik osnovnog javnog tužioca u Novoj Varoši Petko Pucarević kaže za RTS da se nesreća dogodila kada je vozač u preticanju izgubio kontrolu nad vozilom, udario u obalu, odbio se, probio zaštitnu ogradu i sleteo u jezero.

Džip prijepoljskih oznaka još uvek je u vodi, a u toku je akcija izvlačenja vozila na obalu. U pomoćpolicajcima pritekli su i rendžeri iz rezervata "Uvac". Očekuje se da stignu i ronilačke ekipe Žandarmerije. Saobraćaj na tom delu puta odvija se naizmenično, jednom trakom.

Na mestu nesreće jezero je duboko 25 metara, a temperatura vode je šest stepeni Celzijusa. Inače, deo puta na kojem se dogodila nesreća je svojevrsna "crna tačka". Rendžeri kažu da je i letos bilo nekoliko slučajeva kada su vozila sletela sa puta.

U proteklih 30 godina na tom delu puta 20 osoba je izgubilo život.

Opširnije o ovoj nesreći pročitajte u štampanom izdanju Informera 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija