• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.02.2015

17:04

SKANDALOZNO! Ognjanovići: Pare smo zadržali zbog novinara

Vesti

SKANDALOZNO! Ognjanovići: Pare smo zadržali zbog novinara

Podeli vest

* Jelena i Nebojša Ognjanović inspektorima na saslušanju rekli da su pare skupljene za lečenje pokojne ćerke zadržali za sebe zbog medijske hajke!?! * Sada tvrde da će novac uplatiti drugoj bolesnoj deci

Verovali ili ne, ali Jelena i Nebojša Ognjanović tvrde da su novinari krivi za to što su njih dvoje prisvojili novac koji je u humanitarnoj akciji skupljen za lečenje male Tijane!

Ognjanovići žele da novac pripadne bolesnoj deci, a ne raznim privatnim ili državnim fondovima
 

Beta

Zdenko Tomanović, advokat

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu Ognjanovići su u petak pokušali da "medijskom hajkom" objasne činjenicu da su od skupljenih 2,6 miliona evra najmanje 440.000 pokušali da, na prevaru, zadrže za sebe!?!

Postali humani

Tijanini roditelji sada tvrde da će novac uskoro uplatiti drugoj bolesnoj deci i kažu bi to učinili i ranije samo da im "novinari nisu zagorčali život"!?!

* 2,6 MILIONA EVRA SAKUPLJENO U HUMANITARNOJ AKCIJI ZA TIJANU 
- 1.112.000 dolara navodno uplaćeno za lečenje u Hjustonu
- 100.000 dolara Ognjanovići potrošili nenamenski
- 110.000 dolara prebacili na dva tajna računa
*1,66 MILIONA EVRA OSTALO KAO PREDMET OSTAVINSKE RASSRAVE
- milion evra dali Institutu za majku i dete
* 660.000 EVRA NE ZNA SE GDE SU!!
* 440.000 evra NALAZI SE NA RAČUNU U KOMERCIJALNOJ BANCI

- Na pitanje tužioca zašto na privatnim računima drže pare koje je cela Srbija skupljala za njihovo dete, Ognjanovići su odgovorili da to nije baš tako i da će uskoro svima dokazati svoju nevinost. Samo su rekli: "Mi smo hteli da te pare uplatimo drugoj deci, ali nismo mogli od medijskih napada." Sad ispadoše novinari krivi za to što su zadržali novac na nekoliko računa. Kako god bilo, tek oni tvrde da će ostatak para konačno proslediti drugoj bolesnoj deci - prenosi naš sagovornik.

Ognjanovići juče nisu želeli da ispred Palate pravde govore sa novinarima, ali su rekli da će se ovim povodom uskoro oglasiti.

Njihov branilac advokat Zdenko Tomanović, međutim, kaže za Informer da se krivična prijava i naredba tužioca zasniva isključivo na kampanji tabloida.

Ivan Dobričić

- Policija je prvo podnela prijavu, Ognjanoviće oterala s posla, pa tek onda krenula u istragu. Imamo dokaze da je sav novac upotrebljen na Tijanino lečenje. Preostali novac pravno pripada Ognjanovićima, a sad se stvaraju uslovi da im se on otme. Ognjanovići, međutim, žele da novac pripadne bolesnoj deci, a ne raznim privatnim ili državnim fondovima - naglašava Tomanović.

Ognjanovići: Ne damo pare fondovima!

Zoran Sinko

Jelena i Nebojša Ognjanović izjavili su da "ni po cenu odlaska u zatvor" neće preostali novac uplatiti humanitarnim fondovima već isključivo roditeljima koji nemaju sredstva za lečenje svoje dece.
U izjavi za televiziju B92 Ognjanovići su insistirali na tome da nikad nisu imali nameru da potroše novac koji je ostao nakon smrti njihove ćerke, ali da isto tako nisu želeli da ga daju onima koji su ih "ostavili na cedilu kad je Tijani bila potrebna pomoć".
- Novac koji je ostao posle Tijanine smrti nikad nismo imali nameru da potrošimo na sebe i svoje potrebe. Te pare su čiste, legalne i nema govora o nekakvom pranju novca. To smo rekli i nadležnim organima. Na nas su vršeni ogromni pritisci da taj novac uplatimo državnim i privatnim fondovima za lečenje teško bolesne dece, ali mi to nećemo učiniti po cenu odlaska u zatvor! Novac mogu da dobiju isključivo bolesna deca - rekla je Jelena Ognjanović.
Roditelji pokojne Tijane dodali su da su veći deo novca već dali Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta "Dr Vukan Čupić". Na pitanje šta je sa preostalih 400.000 evra, koliko je ostalo na jednom od računa, Ognjanovići su rekli da će i on takođe biti prosleđen bolesnoj deci.
- Mi smo već donirali više od milion evra dečjoj bolnici. Ostatak para ćemo takođe donirati. Pozivamo sve roditelje koji nemaju sredstava za lečenje bolesne dece da nam se jave - poručili su Ognjanovići.

Predsednik Udruženja "Reakcija" Predrag Terzić, na drugoj strani, podvlači da sve što Ognjanovići sada tvrde deluje samo kao "jeftin izgovor".

- Da su uopšte hteli da vrate novac, ne bi se žalili na navodnu medijsku hajku. Po svemu sudeći, hteli su pare da zadrže za sebe. Sad im iznenada smeta interes javnosti da sazna šta se dogodilo sa donacijama građana. Zbog svih budućih humanitarnih akcija i ljudi koji su uplaćivali pare za malu Tijanu ovaj slučaj treba isterati do kraja. Moramo znati gde je otišao poslednji dinar - naglašava Terzić.

Mučna priča

S njim se slaže i Dušan Milisavljević iz Odbora za zdravstvo, koji kaže da pare moraju otići u prave ruke.

- Ovo je bila jedna jako mučna priča, i za ovaj narod i za Ognjanoviće. Nadam se da će ostatak novca biti prosleđen Fondu za lečenje bolesne dece u inostranstvu, jer tamo rade jako korektni ljudi. U ovakvim slučajevima jako je važna transparentnost, jer jedino ona može uveriti građane u ispravnost humanitarnih akcija - zaključuje Milisavljević.

 

 


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija