• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.02.2015

21:45

LUDAK S MAČETOM identifikovan na osnovu ovih snimaka! (VIDEO)

Vesti

LUDAK S MAČETOM identifikovan na osnovu ovih snimaka! (VIDEO)

Podeli vest

* Na snimcima kamera sa dve kuće u Batajnici vidi se Petar Knežević (64) pre i nakon što je iskasapio Stevana Katilovića (35) zbog svađe u saobraćaju * Ključni dokaz je žrtvina krv na Petrovoj obući

Osumnjičeni je odbio da ide na poligraf i bilo je jasno da nešto krije
Izvor iz istrage

Beogradska policija je pronašla tragove krvi na čizmama Petra Kneževića (64), koji je prekjuče uhapšen zbog sumnje da je mačetom iskasapio Stevana Katilovića (34) posle banalne svađe u saobraćaju u Ulici Svetog Rafaila Šišatovačkog u Batajnici!

Žena prepoznala ubicu

Ivan Dobričić

Nena Katilović, Stevanova nevenčana supruga, kaže da joj je hapšenjem ubice pao jedan kamen sa srca, ali da drugi, teži, i dalje nosi na duši.
- Bila sam na prepoznavanju i odmah sam inspektorima rekla da je on ubica. Neću ni ime da mu spomenem. Uzeo mi je ono najdraže u životu - rekla nam je kratko Nena.
Podsetimo, Stevan i Nena su 16. februara krenuli da se isparkiraju, ali im je tada nepoznati muškarac blokirao put. Kada ga je Steva upozorio da se skloni, manijak je potegao mačetu, odsekao Katiloviću nos i isekao ga po preponi, usled čega je nesrećni čovek brzo iskrvario.
Osumnjičenom je u subotu određen policijski pritvor do 48 sati, nakon čega će biti priveden istražnom sudiji na saslušanje. 

DNK analizom je utvrđeno da krv na Petrovim čizmama pripada ubijenom Katiloviću, što je i ključni dokaz da je Knežević svirepi ubica!

Petra su, pritom, kobne večeri snimile dve kamere sa privatnih kuća, malo pre i odmah posle ubistva, na osnovu kojih je manijak sa mačetom i identifikovan.

Iako je Knežević u policiji uporno negirao da ima bilo kakve veze sa zločinom, inspektori tvrde da imaju neoborive dokaze protiv njega.

- Na čizmama osumnjičenog pronašli smo nekoliko kapi žrtvine krvi. Knežević je najpre tvrdio da je to njegova krv, jer se navodno posekao, ali smo DNK analizom utvrdili da ona pripada ubijenom Katiloviću. Pritom, osumnjičeni je odbio da ide na poligraf i bilo je očigledno da nešto krije - kaže izvor Informera blizak istrazi.

Inspektori su, kaže on, došli do Kneževića na osnovu snimaka sa sigurnosnih kamera sa dve kuće u blizini mesta zločina.

- Prva kamera je snimila Kneževića u 18.48 u Ulici Svetog Rafaila Šišatovačkog, dva minuta pre ubistva. Druga kamera ga je uhvatila u 18.52 u susednoj ulici i na snimku koji smo izoštrili vidi se kako mu je jakna pocepana i kosa raščupana. To ukazuje da se s nekim potukao. Prostorno i vremenski se sve potpuno poklapa sa ubistvom - dodaje naš izvor.

Svedok: Steva se borio sa ubicom

Zoran Sinko

Stevanov komšija Milan Grubić, koji je prvi dotrčao do mesta ubistva, kaže da je kobne noći video Katilovića kako se bori s napadačem.
- Najpre sam čuo buku, a kad sam izašao iz kuće, video sam siluete dvojice muškaraca kako se guraju. Brzo se sve završilo i, kad sam im prišao, video sam Nenu kako Stevi vraća odsečeni nos na lice. Dozivao sam ga, ali već je bio gotov. Dok je stigla Hitna pomoć, on je izdahnuo. Siguran sam da je Steva uspeo da zada nekoliko udaraca ubici, to bi trebalo da se vidi na njemu - objašnjava Grubić.

Knežević je pak na saslušanju u policiji rekao da nema veze sa ubistvom i da je u pitanju greška.

- Mačeta kojom je ubijen Katilović još nije nađena, a osumnjičeni je kazao da je on nikad nije ni imao. Pretpostavljamo da ju je negde bacio ili sakrio - objašnjava naš sagovornik.

I Petrov sin Aleksandar uveren je da njegov otac nije ubica.

- Ovo je velika greška policije. Angažovali smo advokata i od danas startuje naša borba da dokažemo da je Petar nevin - kaže Aleksandar, koga smo juče zatekli na pragu njegove kuće u Batajnici.

Njegov otac je, kaže, po struci mašinbravar. Imaju puno noževa u kući jer mu je deda bio mesar.

- Otac se ponašao potpuno normalno prethodnih dana. Uvek obrijan, čist, doteran... Još je i komentarisao da je samo budala mogla tako da ubije čoveka. Tačno je da je te večeri izašao u šetnju, ali da bi tetki kupio hleb. I on i ja smo poznavali Stevu i moj otac nikad ne bi mogao da ga ubije - dodaje Aleksandar.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

HRONOLOGIJA:

16. 2. Stevan Katilović ubijen je oko 18.50, kada je sa suprugom krenuo u grad u šetnju
19. 2. Policija pokreće opsežnu istragu i prvi put privodi Petra Kneževića, ali još nije imala dokaze, pa ga pušta na slobodu
20. 2. Snimci kamera stižu u policiju i na njima se vidi lik potencijalnog ubice
21. 2. Stiže DNK analiza krvi na čizmi Petra Kneževića i policija ga ponovo hapsi i podnosi prijavu za ubistvo


 


 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija