• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.02.2015

10:33

ŠARIĆ: HTELI SU DA OPTUŽIM DAČIĆA koga ucenjuju zbog slike sa Mišom Bananom!

Vesti

ŠARIĆ: HTELI SU DA OPTUŽIM DAČIĆA koga ucenjuju zbog slike sa Mišom Bananom!

Podeli vest

Darko Šarić,optužen za šverc 5,7 tona kokaina, rekao je danas u Specijalnom sudu u Beogradu da je druga optužnica protiv njega za krijumčarenje 1,8 tona kokaina iz Argentine, napisana zbog njegovog prijateljstva sa Mišom Radulovićem, koji je prijatelj Ivice Dačića. Šarić je dodao i to da su mu optužbe montirane ne bi li optužio crnogorske političare, ali i Ivicu Dačića

 

- To je obična politička priča. Sve vreme ucenjuju Ivicu Dačića zbog slike s Mišom sa letovanja 2008. godine - rekao je Šarić, tvrdeći da su sve optužbe smešne i da ne može da ih komentariše.

Prema njegovim rečima i ta optužnica je napisana na osnovu izmišljenog iskaza svedoka saradnika Draška Vukovića, koji, kako je naveo, zna da je 1,85 tona kokaina završilo negde u Atlantiku, "pošto su ga uzeli slepi putnici".

- Možda su ga uzeli i pirati sa Kariba, ja nemam ništa da ovde komentarišem - rekao je Šarić.

On je istakao da su mu optužbe montirane ne bi li optužio crnogorske političare, jer tadašnja vlast u Srbiji nije bila u dobrim odnosima sa Crnom Gorom.

 - Sve to može da se proveri, to su mi oni nudili preko doušnika. Nema šta mi nisu nudili za svedočenje protiv Crne Gore i njenih poltičara, pa onda protiv Dačića, pa su mi nudili deset godina samo... - rekao je Šarić.

On se požalio sudu da je već pet godina predstavljen kao neprijatelj broj jedan, da su mu pretili i vršili pritisak i preko familije.

- Hteli su da mi unište pre svega brata Duška, koji nije imao fer suđenje u Crnoj Gori", rekao je Šarić na kraju slobodnog izlaganja svoje odbrane, a posle pauze odgovaraće na pitanja suda i advokata.

Za treću optužnicu koja se odnosi na krijumčarenje kokaina u Italiji, Šarić je rekao da je ona pripremljena prema lažima svedoka saradnika Nebojše Joksovića, za koga je više puta ponovio da mu je bio drug.

 - Ne mogu da verujem da Joksović takva kukavica koja koristi sud i tužilaštvo da se sveti... optužuje Milovića koji je moj dobar drug... - pričao je Šarić, objašnjavajući njihove međusobne odnose i zašto misli da mu se Joksović sveti.

Šarić je na suđenju ponovio da nije kriv i da je tužilaštvo iskonstruisalo optužbe protiv njega na željama bivše vlasti, a ne na dokazima.

- Njima je bilo glavno da spinuju javnost da sam ja glavno zlo Srbije, u stvari su prikrivali svoja dela - rekao je Šarić, izlažući svoju odbranu od optužbi za organizaciju šverca 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu.

- Jako je teško braniti se kad mi se na teret stavlja sve i svašta. Ovo suđenje ne može biti fer i pošteno kada su se u njega uključili političari, mediji, analitičari, psiholozi, u ovom slučaju i astrolozi. Svi oni nam sude, a vi ste tu samo formalno - rekao je Šarić sudskom veću.

On je naveo da su optužbe protiv njega napisane na osnovu izjava svedoka saradnika Nebojše Joksovića i Draška Vukovića, tvrdeći da su govorili neistine i da će on sa svojim braniocima i dokazati uz pomoć materijalnih dokaza.

Pored ostalog, za svog brata od tetke Željka Vujanovića, koji je treći na optužnici, Šarić je rekao da jednostavno nije mogao da ga angažuje za bilo šta, a ne za kokain, jer "nema kapaciteta za to".

- Pa videli ste uostalom i ovde za šta je samo on sposoban. Kad god sam ga pozvao telefonom, on spava - rekao je Šarić.

On tvrdi da ga svedok saradnik Draško Vuković nikada u životu nije video, i da je ceo njegov iskaz izmišljen da bi mogao da se oslobodi raznih optužbi koje je imao u stranim državama.

Šarić je prošle godine na suđenju u više navrata optuživao policajce i kontroverzne biznismene da su mu montirali optužbe.

Osim Šarića koji se posle višegodišnjeg bekstva predao 18. marta prošle godine, na optuženičkoj klupi je još devet optuženih, dok je 14 i dalje u bekstvu i sudi im se u odsustvu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija