• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

04.03.2015

19:05

POŽAR U RAFINERIJI NIS u Pančevu, jedan radnik lakše povređen!

Vesti

POŽAR U RAFINERIJI NIS u Pančevu, jedan radnik lakše povređen!

Podeli vest

Usled problema sa snabdevanjem strujom danas oko 16.15 časova u rafineriji nafte Naftne industrije Srbije u Pančevu došlo je do požara na 35 kW transformatoru koji je prouzrokovao prekid rada postrojenja, saopštio je NIS

Zahvaljujućoj brzoj intervenciji nadležnih službi NIS-a požar je brzo ugašen, a snabdevanje električnom energijom normalizovano, dodaje se.

U incidentu je jedan radnik lakše povređen i njemu je ukazana pomoć u pančevačkoj bolnici, piše u saopštenju kompanije.

Rad osnovnih postrojenja rafinerije je privremeno obustavljen a stručne ekipe NIS-a rade na normalizovanju proizvodnog procesa, saopštila je naftna kompanija.

NIS je naveo kako prilikom požara i nakon njega nije bilo zagađenja vazduha.

U pančevačkoj vatrogasnoj jedinici MUP-a, s druge strane, saopštili su da nije bilo požara.

- Zbog nestanka električne energije jedan pogon je ispao iz rada, ali nije bilo požara. Mi smo ovde za svaki slučaj - izjavio je komandant vatrogasaca-spasilaca Boro Majkić.

Aparati gradskog monitoringa nisu zabeležili povećanje zagađenja, izjavio je gradski većnik zadužen za ekologiju Vladimir Delja.

On je dodao kako se jedno vreme video povećan plamen na rafinerijskoj baklji i gust žuckasti dim na jednom dimnjaku, što može ukazati na poremećaj u radu fabrike.

- Poslaćemo na teren mobilnu mernu stanicu Zavoda za javno zdravlje Pančeva, jer je moguće da je zagađenje 'preskočilo' naše aparate zbog pojačanog vetra koji duva - rekao je Delja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija