• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

14.03.2015

13:28

TUGA! Srbija plače za bebom i herojima - pilotoma i lekarima

Vesti

TUGA! Srbija plače za bebom i herojima - pilotoma i lekarima

Podeli vest

Helikopter koji je prevozio bebu staru pet dana iz Raškog okruga prema Beogradu pao je u okolini aerodroma "Nikola Tesla". Poginuli su: major Omer Mehić, kapetan Milovan Đukarić, tehničari zastavnici Nebojša Drajić i Ivan Miladinović, anesteziolog Dževad Ljajić, tehničar Miroslav Veselinović, kao i beba iz porodice Ademović

Pilot letelice Omer Mehić bio je jedan od najboljih pilota Vojske Srbije koji je je tokom službe u različitim akcijama spasao više od 1.000 ljudi.

Upravljao je helikopterom koji je prebacio Aleksandra Vučića do Feketića prošle godine. 

Mehić je, kako navode u Vojsci, prošao je sve faze od instruktora letenja do vođe tima za spasavanje, a u maju 2008. godine preživeo je pad helikoptetra "gazela m-8". 

 

Tanjug

Anesteziolog Dževad Ljajić i medicinski tehničar Miroslav Veselinović bili su zaposleni u novopazarskom zdravstvenom centru.

-  Dževad Ljajić je bio humanista, lekar i volonter Humanitarnog udruženjanja "Otvorena ruka." Besplatno je lečio stanovništvo u seoskim područjima - kaže naš izvor i dodaje da Milenko uživao u svom poslu:

- Milenko je živeo u selu Lukare. Bio je cenjen i poštovan u društvu. Voleo je svoj posao i uvek je pomagao drugima.

Kolege iz zdravstvenog centra ne mogu i dalje da veruju kakva se tragedija dogodila i za poginule zaposlene imaju samo reči hvale.

facebook

Nebojša Drajić iz Bajine Bašte bio je tehničar zastavnik, uvek pozitivan i nasmejan i jedan od omiljenih u društvu u svojoj jedinici. 

facebook

Ivan Miladinović je kao i Nebojša bio tehničar zastavnik. Bio je poprilično aktivan u spasavanju tokom majskih poplava, pogotovo u Obrenovcu. Voleo je ekstremne sportove kao što su skijanje i skakanje padobranom.

Kapetan Milovan Đukarić, imao je 33 godine i bio pilot četvrte kategorije stručne borbene osposobljenosti. Bio je jedan od najperspektivnijih pilota, predviđali su mu najveća dostignuća u pilotiranju i obuci u vazduhu. 

LJAJIĆ IZJAVIO SAUĆEŠĆE I OBIŠAO PORODICE

Informer
Beta

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić u pratnji gradonačelnika Novog Pazara Mehe Mahmutovića obišao je porodicu anestetičara Miroslava Veselinovića, koji je stradao u udesu vojnog helikoptera koji se kasno sinoć srušio u okolini Surčina.

Ljajić je razgovarao sa porodicom Veselinovića i izrazio saučešće. 

Posle toga, potpredsednik vlade krenuo je u obilazak i drugih porodica čiji su članovi stradali u nesreći.

Informer

 

SAUČEŠČE IZRAZILA I MAJA GOJKOVIĆ

Tanjug

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković uputila je danas telegrame saučešća porodicama nastradalih pripadnika Vojske Srbije, zdravstvenih radnika i bebe, koji su sinoć poginuli u udesu helikoptera
Maja Gojković je, kako je saopšteno, telegrame saučešća uputila i Ministarstvu odbrane, Vojsci Srbije i Domu zdravlja u Novom Pazaru, čiji su pripadnici stradali u nesreći.

- U ime Narodne skupštine, narodnih poslanika i svoje lično ime želim da izrazim najdublje saučešće povodom tragedije u kojoj su tokom borbe za život bebe stradali neki od najboljih pripadnika Vojske Srbije i zdravstveni radnici. U našem sećanju će uvek živeti uspomena na ove heroje, njihovu humanost i hrabrost - poručila je Gojković u saopštenju

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija