• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

23.03.2015

22:00

OTAC DEČAKA KOM JE FASADA PALA NA GLAVU Ne zanima me tužba!

Vesti

OTAC DEČAKA KOM JE FASADA PALA NA GLAVU Ne zanima me tužba!

Podeli vest

Kad sam ušao u bolničku sobu, prvo sam pitao sina da li me prepoznaje. Poljubio sam ga u noge, jer nisam mogao u lice od zavoja i maske, priča Petar Grozdanić, na čijeg se sina Petra (15) sručio deo fasade u centru Beograda

Žarko Grozdanić, čiji je sin Petar (15) u petak teško povređen kada mu je na glavu pao deo fasade u Makedonskoj ulici 33 u centru Beograda, kaže za Informer da i ne razmišlja da nekog tuži za ovaj incident.

- Ma ne zanimaju me tužbe, to su izmislili neki mediji! Samo neka je moj Petar živ i zdrav! - rekao nam je Žarko.

Majci pozlilo

On je juče posetio Petra u Urgentnom centru u Beogradu, ali i suprugu Snežanu, koja je takođe smeštena u ovu bolnicu jer joj je pozlilo od šoka kada je videla šta se desilo njenom sinu.

Žarko za Informer otkriva kako je tekao razgovor sa povređenim dečakom.

Zgrada u centru nije obnavljana 55 godina

Stanari zgrade u Makedonskoj 33 potvrdili su da se nisu obraćali "Stambenom", kao i da fasada nije obnavljana 55 godina. Osim dotrajalosti, oni sumnjaju da su razlog urušavanja i građevinski radovi koji se izvode u prizemlju, gde je kafana "Šumatovac", kao i na petom spratu, gde novi vlasnik renovira prostor. Stanari kažu da, osim njih, udeo u vlasništvu zgrade imaju i Opština Stari grad i Zadužbina Riharda Freliha, kao i da je objekat pod zaštitom države.

- Kada sam ušao u njegovu sobu, prvo sam ga pitao da li me prepoznaje, a on mi kaže: "Kako te ne bih prepoznao, ćale." Onda me je pitao za majku i rekao sam mu da je i ona bolje. Ja mu kažem: "Sine, samo da znaš koliko imaš prijatelja, svi zovu, pitaju za tebe." Poljubio sam mu noge, nisam mogao lice od maske i zavoja. Kad sam izlazio, reče mi: "Tata, pozdravi mi drugare" - priča Žarko, ne skrivajući radost što mu je dežurni lekar rekao da će Petar biti dobro i da će se oporaviti od operacije glave.

Da se Petar uspešno oporavlja potvrdio je juče i direktor Kliničkog centra Srbije Miljko Ristić.

- Dečak je svestan, komunikativan i odvojen od respiratornih aparata koji pomažu da pluća bolje rade. Sa njim može da se razgovara i možemo reći da imamo jedan izuzetno povoljan postoperativni tok - istakao je Ristić.

Podsetimo, nesreća se dogodila u petak u 19.20 kod kafane "Šumatovac", na uglu Cetinjske i Makedonske ulice, kada se Petar vraćao iz Trgovačke škole koju pohađa.

Stanari nisu prijavili

Direktor JKP "Javno stambeno" Nikola Kovačević rekao je da to preduzeće održava zgradu u Makedonskoj 33, ali da stanari nisu prijavili da postoji problem sa fasadom.

- Naše održavanje se odnosi samo na osnovno održavanje zgrade jer, prema zakonu, vlasnici fasade su vlasnici stanova - rekao je Kovačević i dodao da u ovoj zgradi već 15 godina nije formirana Skupština stanara koja bi vodila računa o održavanju zgrade.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija