• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

09.04.2015

14:43

POKAJANJEM SMANJIO KAZNU 4,5 godine za gaženje dečaka na pešakom!

Vesti

POKAJANJEM SMANJIO KAZNU 4,5 godine za gaženje dečaka na pešakom!

Podeli vest

Nišlija Goran Stojanović (50) osuđen je danas na četiri i po godine zatvora zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja. On je 5. marta prošle godine na pešačkom prelazu na bulevaru cara Konstantina “jugom” udario desetogodišnjeg Mihajla Dumitrua

Mališan je nastradao naočigled svoje majke Nusrete Useinović, koja ga je držeći za ruku prevodila preko ulice na putu do škole.

U ozbrazloženju sudske odluke navodi se da je sud odlučio da od maksimalno propisanih osam, izrekne zatvorsku kaznu od četiri i po godine uzimajući u obzir da je žertva dete koje je nastradalo na pešačkom prelazu.

Međutim, sud je uzeo u obzir i da je izvršilac neosuđivan, porodičan čovek koji se pokajao zbog izvršenja dela.

Takođe, Stojanoviću je izrečena mera bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od godinu i po dana, a Gafur Useinović, deda nastradalog dečaka najavio je žalbu na presudu.

Telegraf.rs

– Ljudi smo, nismo tražili osam, ali smo smatrali da našo Mihajlo zaslužuje da onaj ko ga je usmrtio u zatvoru bude bar šest godina. Duboko sam ogorčen visinom kazne, smatram da je sramotna. Imao sam poverenje u sud, nismo tog čoveka ni popreko pogledali iako smo Romi i bije nas glas da smo agresivni, naročito u ovakvim situacijama. Očekujemo da Apelacioni sud preinači kaznu – rekao je Useinović.

I Mihajlova majka izrazila je razočarenje presudom.

- Sramota je to za ovaj grad i ovu zemlju. ovo je kao poziv nesavesnim vozačima da nastave da ubijaju na ulicama – kratko je rekla potresena žena.

Novica Stefanović, Stojanovićev branilac kazao je da još nije odlučio o eventualnoj žalbi na presudu.

– Konsultovaću se sa mojim klijentom pre nego što odlučim da li ću podneti žalbu na sudsku odluku – rekao je on.

Telegraf.rs

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
DJovan

pre 9 godina

Niko jos nije upro prstom u Srpsko TZV.Pravosudje, Sudove I Sudije. tzv. delioce pravde, a upravo tu se nalaze nejveci korumpirani skotovi ( izraz, koji primenjujd DJV,opravdano) , Lekare odavno prozivaju I hapse, policajce, prosvetare, ali SUDIJE niko nesme, kao sto je rekao Premijer A,V.:cititam: niko ne sme da se mesa u rad Sudova I da komentarise njihove odluke.To je nasa Pravda. Postavlja se pitanje, a u cije ime oni SUDE, ako narod ne sme da pita, onda neka se izbrise floskula u zaglavlju, a koja glasi: U ime naroda, kojeg to naroda, onog sto ne sme ka komentarise kriminalni rad naseg Krivosudja. ( znam da nece biti pusten komentar, ali ja sam pokusao da kazem istinu, a ona boli onog, ko je ne voli ).

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija