• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

09.04.2015

14:52

HAPŠENJE U KOSOVSKOJ MITROVICI Privedeni zbog trgovine drogom!

Vesti

HAPŠENJE U KOSOVSKOJ MITROVICI Privedeni zbog trgovine drogom!

Podeli vest

Dva Srbina A. B. i U. K. iz Kosovske Mitrovice uhapšeni su zbog sumnje da su deo veće grupe u koju su uključeni i Srbi i Albanci, a koja se bavila držanjem i prodavanjem narkotika

Branilac U. K. advokat Miodrag Brkljač rekao je da im je pritvor određen zato što je sudija za prethodni postupak misli da postoji opasnost da bi, ukoliko bi se našli na slobodi, mogli da pobegnu ali i zato što postoji sumnja da bi mogli da ponovo trguju narkoticima, prenosi Tanjug.

Dva Albanca su već u pritvoru u vezi sa ovim slučajem, rekao je advokat, a navodno je umešan još jedan Srbin, ali on nije u pritvoru.

Najavljujući žalbu Brkljač je rekao da su osumnjičeni čim su saznali da ih traži policija sami došli iz centralne Srbije i sa advokatima otišli u policijsku stanicu u južnom delu Mitrovice.

- Tamo su dali izjave i odmah su odvedeni kod sudije za prethodni postupak koji im je na predlog tužioca odredio pritvor. Mi smatramo da opasnost od bekstva ne postoji, jer oni da su hteli da beže oni se ne bi ni pojavljivali - rekao je Brkljač.

Uhapšeni A. B. (22) sin je regionalnog šefa operative kosovske policije za Mitrovicu Sever Željka Bojića, koji je Tanjugu rekao da je njegov sin punoletan i da zakonska procedura mora da se ispoštuje.

Advokat A. B. Faruk Korenica je rekao da su ispred zgrade suda u Vučitrnu, gde su juče bili A. B. i U. K. bila dva policijska vozila sa policajcima naoružanim dugim naoružanjem, što je, objasnio je, praksa kod teških krivičnih dela.

- Kad sam ušao u zgradu suda video sam ponovo policajce sa dugim naoružanjem i nisam mogao da verujem da se čuva A. B. sa njegovim navodno saizvršiocem - rekao je Korenica dodajući da je u vezi sa ovim slučajem postojao ogroman pritisak javnosti odnosno albanskih medija.

- Dosta novinara je tražilo izjavu od mene kao branioca A. B. i dovodili su ga u vezu sa njegovim ocem Željkom Bojićem, koji je izvanredan policajac i dao je ogroman doprinos u smirivanju i policijske i bezbednosne situacije na severu Kosova - napominje Korenica.

Korenica ističe da je ubeđen kako je ova mera određena zbog ogromnog pritiska javnog mnjenja, odnosno albanskih medija i dodaje da neko pošto - poto želi da zloupotrebi autoritet oca A. B.".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija