• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.04.2015

22:00

HIT PRIČA Čume ubeđen da ga Kosmajac cinkari!

Vesti

HIT PRIČA Čume ubeđen da ga Kosmajac cinkari!

Podeli vest

Ljubiša Buha veruje da je Dragoslav Kosmajac, da bi bio pušten iz pritvora, policiji ispričao sve o njemu. Plaši se da bi mogao da bude optužen za pranje novca

Bivši svedok saradnik Ljubiša Buha Čume u paničnom je strahu da ga je Dragoslav Kosmajac ocinkario u policiji i da bi na osnovu njegovog svedočenja mogao da bude optužen za milionsko pranje novca, ali i druge zločine za koje bi mogao da bude osuđen na višedecenijsku robiju!

KAUCIJA DOKAZ
Jedan od Buhinih "dokaza" je to što je Kosmajac platio samo 200.000 evra kaucije"
Izvor Informera

Čumetu su, prenose naši izvori, iz policije javili da ga je "Kosmajac namestio" i da može da očekuje da će uskoro biti optužen za "krupne stvari".

Poslednja poruka

Naši sagovornici jako bliski Buhi tvrde da je bivši vođa "surčinskog klana" pobesneo kad je čuo da je Kosmajac pušten iz pritvora.

- Čume i Kosmajac bili su u isto vreme u zatvoru... Iako nisu delili ćeliju, nalazili su načine da razmenjuju poruke. Kada je čuo da je Kosmajac izašao, Buha je pozeleneo od besa! On je ubeđen da ga je Kosmajac izdao i da je cinkarenjem kupio za sebe slobodu! - objašnjava naš izvor.

- Buhi je najjači dokaz Kosmajčeve "izdaje" to što je platio samo 200.000 evra kaucije, dok su Miškoviću uzeli 12 miliona evra. Buha se Kosmajčevog svedočenja jako plaši jer su godinama sarađivali i znaju sve jedan o drugom... - objašnjava naš sagovornik.

U prilog ovome idu i podaci iz "Bele knjige" MUP izdate 2001, u kojoj se opisuje veza između "surčinskog klana" i Kosmajca:

Surčinska grupa, čiji je vođa Ljubiša Buha Čume, u izvršenju krivičnih dela povezana je sa Dušanom Spasojevićem i njegovom grupom, a u trgovini narkoticima sa Dragoslavom Kosmajcem. Surčinska grupa zajedno s Kosmajcem i Spasojevićevom grupom predstavlja najorganizovaniju međunarodnu krijumčarsku grupu kokaina i heroina u ovom delu Evrope, piše u ovom dokumentu.

Interesantno je i to da su mediji objavili da je policija tokom finansijskih istraga utvrdila novčane transakcije između firmi koje su pod Čumetovom i Kosmajčevom kontrolom.

- Sve to predstavlja dovoljan razlog za Buhin strah od onog što je Kosmajac možda ispričao policajcima... - navodi naš izvor.

Ljubiša Buha, kad smo ga pozvali, prekinuo je vezu čim smo se predstavili. Advokat Đorđe Simić, Kosmajčev branilac, na drugoj strani tvrdi da ovi navodi nisu tačni.

RAT INFORMACIJAMA
Pošto su godinama sarađivali, Čume i Kosmajac znaju sve jedan o drugom...
Tomislav Kresović, analitičar

- Poštujući vaše pravo da informišete javnost, molim vas da ne objavljujete ovakve ili slične neistine - poručuje Simić.

Borba za opstanak

Analitičar Tomislav Kresović, međutim, ocenjuje da ovaj "specijalni rat" između klanova nije nemoguć.

- I Čume i Kosmajac su svojevremeno imali podršku države i bezbednosnih struktura. Očigledno je reč o borbi dva klana za primat ili, bar, za opstanak. Pošto postoje informacije da su godinama sarađivali, jasno je da svako od njih zna sve o svakom, pa su informacije njihovo najjače oružje. Pitanje je samo da li će ga i kako iskoristiti - zaključuje Kresović.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17