• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.04.2015

18:24

DOLIJALI PREVARANTI Uzimali povraćaj PDV za nepostojeće firme

Vesti

DOLIJALI PREVARANTI Uzimali povraćaj PDV za nepostojeće firme

Podeli vest

U saradnji sa BIA i Poreskom policijom, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su F. B. (34), iz Novog Sada, zbog sumnje da je zajedno sa sugrađaninom A. F. izvršio krivična dela neosnovano iskazivanje iznosa za povraćaj poreza i poreski kredit

 

 

 

Protiv tri Novosađanke koje su im u tome pomogle podnete su krivične prijave, navodi se u saospstenju MUP-a.

Osumnjičeni se terete da su pronalazili lica, uglavnom izuzetno lošeg imovnog stanja i uz pristanak tih osoba, uz novčanu naknadu, otvarali na njihova imena firme.

F.B. i A.F. su, potom, angažovali tri Novosađanke, koje su sačinjavale lažne poreske prijave za ta preduzeća i na osnovu tako sačinjenih prijava, Poreska uprava im je donosila rešenja o povraćaju PDV i na račun tih firmi uplaćivala novac, koji su osumnjičeni podizali na bankomatu, navodi se u saopštenju.

Pretresom četiri stana u Novom Sadu, koja su koristili osumnjičeni, policija je pronašla više desetina pečata raznih preduzeća, kao i oko 20 hiljada akciznih markica za alkohol.

F.B. je uhapšen juče, a policija je danas pronašla A.F. koji je trenutno na saslušanju.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova rade na utvrđivanju porekla i ispravnosti akciznih markica, kao i namere osumnjičenih u vezi sa tim, napominje policija.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija